Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ψευτοδιάλογος για τις εντυπώσεις

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο απέναντι στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιδίδεται σε σειρά επαφών με αγροτοσυνδικαλιστές, πρόθυμους να προσέλθουν σε ατέρμονες και αδιέξοδες συζητήσεις με την κυβέρνηση και «εκπροσώπους της αγοράς», δηλαδή των εμποροβιομηχάνων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

Χτες, σε δύο διαδοχικές συναντήσεις με «εκπροσώπους αγελαδοτρόφων» και «εκπροσώπους φορέων του κλάδου των εσπεριδοειδών», συναποφασίστηκε η σύσταση αντίστοιχων «ομάδων εργασίας που θα συναντηθεί εκ νέου για να εξετάσει τα επί μέρους θέματα», χωρίς να δοθεί η παραμικρή ουσιαστική απάντηση για τα δεδομένα προβλήματα των παραγωγών.

Ανάλογες συναντήσεις προγραμματίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της βδομάδας με σαφή την πρόθεση του υπουργείου να αμβλύνει τις αγωνιστικές διαθέσεις των παραγωγών, που, εξαιτίας της κάθετης πτώσης των τιμών στο σύνολο των προϊόντων, ολοένα και «φουντώνουν».

Ηδη, στους δρόμους βρίσκονται οι ροδακινοπαραγωγοί, με τους οποίους θα έχει σήμερα το μεσημέρι συνάντηση η ηγεσία του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ