Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Εφτά ιστορίες (για παιδιά από 7 ετών) θαυμαστές και πολύχρωμες, εφτά ορφανά και γενναία μολύβια που τις καταγράφουν για να περισώσουν πολύτιμες στιγμές και ακριβά μυστικά της ζωής συνθέτουν το καινούριο, όγδοο βιβλίο της πολυβραβευ­μένης συγγραφέως Φωτεινής Φραγκούλη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», με τίτλο «Εφτά ορφανά μολύβια... εφτά ιστορίες».

Οι ιστορίες εμφανίζονται αυτοτελείς, ωστόσο η μία συνδέεται με την άλλη, είτε με την αφήγηση είτε με τα πρόσωπα και τους ρόλους. «Η επίσκεψη», «Η κερασιά», «Η κερασιά του λιμανιού», «Η ορχήστρα», «Ο Ποτούλης», «Το σμαράγδι και το κεχριμπάρι» και «Τα ορφανά μολύβια» πλάθουν μία σπονδυλωτή εικονοποιία που εμπεριέχει υποδόριο χιούμορ και ποιητικότητα, για να αναδείξει βαθύτερα νοήματα, σύγχρονα και διαχρονικά.

Οι σύντομες ιστορίες περιέχουν δυνατές έννοιες, όπως αυτή της αγάπης και του σεβασμού και επίκαιρα μηνύματα, όπως η αξία της φύσης και σύγχρονη αγωνία για την τεχνολογική εξέλιξη. Το κείμενο της Φωτεινής Φραγκούλη διαθέτει εκφραστικό και συναισθηματικό πλούτο, με έντονα λυρικά στοιχεία, που χαρακτηρίζουν τη γραφή της.

Η εικονογράφηση της πολυβραβευμένης, αναγνωρισμένης και εκτός συνόρων εικονογράφου Φωτεινής Στεφανίδη, είναι μία παράλληλη διήγηση, προσφέροντας στους αναγνώστες ένα εξαιρετικό ταξίδι στη φαντασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ