Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
5ο ΤΕΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αστυνομικοί κατέλαβαν το σχολείο

  Αλλο ένα άκρως επικίνδυνο φαινόμενο επιχείρησης τρομοκράτησης των μαθητών σημειώθηκε χτες στη Λάρισα

 

Το γνωστό και επικίνδυνο φαινόμενο να μπαίνουν αστυνομικοί στα σχολεία και να τα καταλαμβάνουν για να «σπάσουν» καταλήψεις, τρομοκρατώντας τους μαθητές, επαναλήφθηκε χτες στη Λάρισα. Συγκεκριμένα χτες το μεσημέρι αστυνομικοί εισέβαλαν στο 5ο ΤΕΕ, που λειτουργεί το απόγευμα και τελεί υπό κατάληψη, υποστηρίζοντας ότι έχουν εντολή εισαγγελέα και επιβάλοντας κλίμα τρομοκρατίας «έσπασαν» την κατάληψη, εξαναγκάζοντας τους μαθητές να μπουν μέσα στις τάξεις τους για να κάνουν μάθημα. Τριγύριζαν, μάλιστα, στους διαδρόμους του σχολείου, για να κάνουν πιο έντονη την αυταρχική παρουσία τους στους μαθητές. Δεν έφτασαν, όμως, μέχρι εκεί καθώς στη συνέχεια επιχείρησαν μαζί με ορισμένους καθηγητές να εκφοβίζουν μαθητές που μοίραζαν ανακοινώσεις για τη σημερινή συγκέντρωση γιορτασμού της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η εισβολή των αστυνομικών στο 5ο ΤΕΕ έγινε λίγες μέρες μετά τις απειλές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ότι θα καλέσει εισαγγελέα, για να σταματήσει η κατάληψη. Φαίνεται ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων υλοποίησε τις απειλές του κόντρα στα συμφέροντα των μαθητών που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Οι μαθητές του 5ου ΤΕΕ Λάρισας έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους, διεκδικώντας μείωση των ενσήμων, για να πάρουν την ειδικότητα, βελτίωση υλικοτεχνικής υποδομής και εργαστηριακής ύλης, δωρεάν παροχή όλων των βιβλίων και άλλα αιτήματα που αφορούν στη βελτίωση των σπουδών τους και στην αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Η χτεσινή εισβολή και κατάληψη του 5ου ΤΕΕ από τους αστυνομικούς, που έγινε μία μέρα πριν το γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά και το «Ιδιώνυμο» της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δε, η κυβέρνηση επιστρατεύει ως συνένοχους σ' αυτή την επιχείρηση ορισμένους διευθυντές σχολείων, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, για να πτοήσει το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών, που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και έχουν δώσει το επόμενο «ραντεβού» στις 22 Νοέμβρη. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, τα διάφορα φαινόμενα αυταρχισμού που σημειώνονται σε σχολεία της Λάρισας και άλλων περιοχών της χώρας, όπως οι αποβολές που προχώρησε πριν από ένα μήνα ο Στρατονόμος - Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αρης Συράκης σε βάρος μαθητών που συμμετείχαν σε μαθητική κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ