Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Ανακοινώθηκε θάνατος 49χρονης

To θάνατο μιας ακόμα γυναίκας 49 ετών, επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης, που έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και νοσογόνο παχυσαρκία, ανακοίνωσε χτες το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), φτάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας σε 29.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, προχτές Πέμπτη, τρίτη ημέρα του εμβολιασμού του υγιούς πληθυσμού, εμβολιάστηκαν 28.232 άτομα, φτάνοντας το συνολικό αριθμό των εμβολιασθέντων στη χώρα σε 183.328 άτομα. Στο μεταξύ ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει ότι λειτουργεί καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου και Σαββάτου - Κυριακής, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., ειδική τηλεφωνική γραμμή στον αριθμό: 213.2040.401 για την καταγραφή τυχόν ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χρήση των εμβολίων κατά της νέας γρίπης. Ακόμα, ότι «για την αντιμετώπιση τυχόν ανεπιθύμητων ενεργειών οι εμβολιασθέντες θα πρέπει να απευθύνονται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας ή στους θεράποντες ιατρούς».

Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), αναφερόμενο σε 62χρονη που κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό της παρουσίασε συμπτώματα σπαστικότητας και έντονου τρόμου, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για άτομο με υποκείμενα νοσήματα και ότι με βάση το ιατρικό ιστορικό της, δεν υπήρχε καμία αντένδειξη για τον εμβολιασμό. Προκειμένου να γίνει λεπτομερής αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας της και αν αυτά συνδέονται με το εμβόλιο, εισήχθη χτες το πρωί στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση φαρμακοεπαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων οι κυριότερες παρενέργειες των εμβολίων της νέας γρίπης είναι μέχρι στιγμής πυρετός, ναυτία, πονοκέφαλοι, αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμός του σημείου χορήγησης. Μέχρι τις 27 του Νοέμβρη ο Οργανισμός είχε λάβει συνολικά 3.832 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ