Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Την Τρίτη η δεύτερη συνάντηση

Για δεύτερη φορά απέρριψε χτες η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία

Συνέχεια στο στημένο διάλογο για το Ασφαλιστικό δίνουν την Τρίτη 8 Δεκέμβρη η κυβέρνηση και οι κοινωνικοί εταίροι. Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει στις 9.30 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή της Επιτροπής Ειδικών που αποφασίστηκε στην πρώτη συνάντηση. Σύμφωνα με χτεσινή επιστολή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδου προς τους κοινωνικούς εταίρους, την Τρίτη θα εξεταστούν «οι επιμέρους πτυχές του Ασφαλιστικού» αλλά και «οι προτάσεις της κυβέρνησης και των φορέων για τις κατευθυντήριες γραμμές επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας». Κι ενώ, όπως προκύπτει από την επιστολή, στο τραπέζι «θα πέσουν» και οι κατευθυντήριες γραμμές, ή αλλιώς οι «δομικές αλλαγές» για τις οποίες έχει κάνει λόγο ο αρμόδιος υπουργός, χτες ανακοινώθηκε και η πλήρης σύνθεση της Επιτροπής.

Στην Επιτροπή των ειδικών συμμετέχουν: ο Γιώργος Ρωμανιάς, εκ μέρους της ΓΣΕΕ. Ο Δημήτρης Μπούρλος, νομικός, ειδικός στα ασφαλιστικά (ΕΣΕΕ), ο Χαρίτων Κυριαζής, αντιπρόεδρος ΣΕΒ (ΣΕΒ), ο Βασίλης Μαριός - Ξανθέλης, αναλογιστής (ΓΣΕΒΕΕ). Ακόμα, η κυβέρνηση έχει ορίσει τους: Πατρίνα Παπαρηγοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας, Παναγιώτη Τσαγλόγλου, καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάση Λωταπατζίδη, ειδικό στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Δημήτρη Κυριάκη, αναλογιστή, Θεόδωρο Σακελλαρόπουλο, καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου. Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο Αγγελος Στεργίου, καθηγητής Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου.

Στο μεταξύ, μετά τη δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο του «διαλόγου - απάτη» θα οργανωθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, διμερής παράλληλος διάλογος των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών και της ΑΔΕΔΥ για τα ασφαλιστικά ζητήματα στο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ σε πρόσφατη επιστολή της προς τους υπουργούς έθεσε τα ζητήματα που αφορούν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, του ΟΠΑΔ και της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο. Βέβαια, ενώ η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ σπεύδει στους «διαλόγους - απάτη», απέρριψε για δεύτερη φορά χτες σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για κήρυξη απεργίας στις 17 Δεκέμβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαιμητόμος για τα δικαιώματα των εργαζομένων (2009-11-29 00:00:00.0)
Απεργιακή κλιμάκωση τώρα! (2008-02-16 00:00:00.0)
Συνεδριάζει σήμερα η «συμμαχία των προθύμων» (2007-10-18 00:00:00.0)
Με «χέρια και με πόδια» στον κοινωνικό διάλογο (2002-03-13 00:00:00.0)
Το κεφάλαιο βιάζεται κι αυτοί σπεύδουν (2002-03-05 00:00:00.0)
Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό (1997-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ