Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Καθυστερεί η αποζημίωση των πλημμυροπαθών

Καμία ζημιά σε κτίρια δεν έγινε από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Κέρκυρα ισχυρίστηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ν. Αλευράς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη.

Για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του, είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν υποβάλει κανένα αίτημα για αποζημίωση σπιτιών που έπαθαν καταστροφές από τις πλημμύρες στα τέλη του Οκτώβρη. Ο Ν. Αλευράς είπε ότι η νομαρχία θα προχωρήσει σε αυτοψίες για την εξατομίκευση των όποιων ζημιών και στη συνέχεια θα χορηγηθούν τα γνωστά προνοιακά επιδόματα των 200.000 δρχ. ή των 2 εκατομμυρίων για την αντικατάσταση κατεστραμμένης οικοσκευής. Επίσης όσες επιχειρήσεις έπαθαν ζημιές θα διευκολυνθούν για την εξόφληση των δανείων τους.

Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, είπε ότι στην Κέρκυρα έχουν δοθεί από το 1995 480 εκατομμύρια δρχ. και το καλοκαίρι μετά τις φωτιές άλλα 100 εκατομμύρια. Επίσης είπε ότι για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου έχουν δοθεί 80 εκατομμύρια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης ζήτησε από τον υπουργό να ανακοινώσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών και είπε ότι για τις ζημιές δεν έφταιξαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά οι ελλείψεις και οι παραλείψεις της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι ενώ στο νομό έχουν καεί 30.000 στρέμματα, όχι μόνο δεν έγιναν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά αντίθετα μπαζώθηκαν ακόμα και ρέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ