Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Απεργούν παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης

Τα δικαστήρια έβγαλαν «καταχρηστικές» τις κινητοποιήσεις, μετά από προσφυγή της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής

Η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων δείχνει για ποια «δημοκρατία» καυχιόνται ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων δείχνει για ποια «δημοκρατία» καυχιόνται ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθήνας για το δικαίωμα στη δουλειά, παρά την ποινικοποίηση των αγώνων τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη δημοτική αρχή (ΝΔ). Σήμερα οι εργαζόμενοι θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ από αύριο έως και την Παρασκευή οι μόνιμοι θα κάνουν 4ωρες στάσεις εργασίας και οι συμβασιούχοι 24ωρες επαναλαμβανόμενες. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα προχωρήσουν όλοι μαζί σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την προηγούμενη Πέμπτη (το Σαββατοκύριακο έκαναν αποχή), με βασικό αίτημα τη μόνιμη και σταθερή εργασία, καθώς μόνο στον τομέα της καθαριότητας απασχολούνται τουλάχιστον 850 εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, εδώ και χρόνια. Το προηγούμενο Σάββατο κι ενώ βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του Δήμου στην Ιερά Οδό, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η δημοτική αρχή προσέφυγαν στα δικαστήρια όπου η απεργία χαρακτηρίστηκε «καταχρηστική». Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, ενώ διαβάστηκε και σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Αργά το Σάββατο το βράδυ, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, βγήκαν περίπου 20 απορριμματοφόρα για να μαζέψουν τα σκουπίδια από το κέντρο της Αθήνας και συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις. Από χθες ξεκίνησαν νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθήνας στην Ιερά Οδό και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της απεργίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους τεράστιους τόνους σκουπιδιών δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και ο αγώνας τους, αλλά η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που χτυπάει τη σταθερή και πλήρη εργασία». Εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων απαιτεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με οποιαδήποτε μορφή χωρίς προϋποθέσεις, όρους και νομικά τερτίπια. Το χτύπημα της απεργίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη δημοτική αρχή (ΝΔ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Τέλος, χθες σε συνάντηση που έγινε μεταξύ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΚΕΔΚΕ για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ, επιβεβαιώθηκε η προσήλωσή τους στο καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Η κυβέρνηση υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου που διατηρεί τις συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, η ΚΕΔΚΕ ζήτησε να μπορούν οι δήμοι να προσλαμβάνουν προσωπικό με σύμβαση έργου εκτός ΑΣΕΠ και μετά το 2011.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι (2010-12-09 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις επτά απολύσεις στη Μύρινα (2010-08-17 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις (2009-12-09 00:00:00.0)
Εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης (2007-10-06 00:00:00.0)
«Ομηροι» κυβέρνησης - δήμου... (2006-04-28 00:00:00.0)
Απαιτούν μόνιμη και σταθερή εργασία (2004-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ