Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Αστυνομική αυθαιρεσία απέναντι σε μαθητές

Καταγγελία των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Η Αχτιδική Επιτροπή Εορδαίας του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Πτολεμαΐδας της ΚΝΕ καταγγέλλουν την αστυνομική αυθαιρεσία που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Δεκέμβρη στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αφορμή μαθητική πορεία που έγινε για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.

Με τη λήξη της πορείας, ομάδα ανδρών της Ασφάλειας που βρισκόταν από νωρίς σε διάφορα σημεία της κεντρικής πλατείας και ένστολοι αστυνομικοί, επενέβησαν ενάντια στους μαθητές, τους προπηλάκισαν και τους προσήγαγαν στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Πτολεμαΐδας. Εκεί τους έγινε σωματικός έλεγχος, ενώ παράλληλα εκτοξεύτηκαν και απειλές. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, «γεννά ερωτηματικά η στάση της αστυνομίας που για δεύτερη φορά προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια, αναίτιων συλλήψεων, χωρίς να έχει προηγηθεί πρόκληση». Επίσης τονίζουν πως οι μηχανισμοί του συστήματος «έχουν έτοιμα σχέδια για την αντιμετώπιση των λαϊκών αγώνων. Αποδείχτηκε ότι είναι αδίστακτοι στη χρησιμοποίηση μέσων και μεθόδων. Εκτός από την ωμή κρατική βία, χρησιμοποιούν και αξιοποιούν την προβοκάτσια και τον αντικομμουνισμό, προκειμένου να τρομοκρατήσουν, να συκοφαντήσουν και να ματαιώσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των νεανικών λαϊκών συνειδήσεων. Να παγιδεύσουν το οργανωμένο λαϊκό, ταξικό κίνημα ή να πάρουν νέα μέτρα καταστολής σε βάρος του».

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τη νεολαία και το λαό να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να δυναμώσουν και να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους. «Η μαζική, οργανωμένη, λαϊκή αντεπίθεση πρέπει να είναι η απάντησή μας στον πόλεμο που έχουν κηρύξει η πλουτοκρατία, η κυβέρνηση, η ΕΕ, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα στις λαϊκές κατακτήσεις», ξεκαθαρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ