Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
φωτό

Μια ακόμα αγαπητή συντρόφισσα, η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, έφυγε από τη ζωή. Πολύ στενοί ήταν οι δεσμοί μου μαζί της, σαν συντρόφισσας και γειτόνισσας. Μαζί παίρναμε μέρος στις διάφορες εκδηλώσεις του κινήματος. Πολύπλευρη ήταν η προσφορά της συντρόφισσας στον αγώνα, μεγάλες οι δοκιμασίες που πέρασε. Εβαλε κι εκείνη το πετραδάκι της στους πολύχρονους αγώνες του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, που οι δυνάμεις της αντίδρασης και οι συνοδοιπόροι τους πολεμάνε. Δεν μπορούν ή μάλλον δε θέλουν να καταλάβουν πως οι ρίζες του ΚΚΕ είναι ποτισμένες με αίμα και δεν ξεριζώνονται εύκολα.

Στην ακριβή μνήμη της προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟ Σκοπευτηρίου Καισαριανής στην οποία ανήκε και η Χρυσούλα, 50 ευρώ.

Τρικαλινού Γιάννα

  • Στη μνήμη της σ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ η Αγγελική Μίχου προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Βύρωνα.

***

O σύντροφος ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Χρίστου, ο οποίος ήταν μαχητικός αγωνιστής για μία καλύτερη ζωή, «έφυγε» από κοντά μας στις αρχές του χρόνου. Ηταν μαχητής και ακούραστος διακινητής του «Ριζοσπάστη» στους Παξούς.

Για την προσφορά του, ο φίλος και σύντροφός του Μάστορας Δημήτρης του Παναγιώτη προσφέρει, στη μνήμη του, 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου εξαδέλφου ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αντί για στεφάνι, προσφέρω στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Η εξαδέλφη του Χριστίνα Μπουγιωτοπούλου

  • Στη μνήμη του συναγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Γεωργία Κιντή

***

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Πάνω Καισαριανής.

Τα παιδιά τους: Ηρακλής και Κατερίνα Αϊβατζίδη

***

φωτό

Στις 19.12.09 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε για πάντα από τη ζωή η σύντροφος της ζωής μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) ΜΑΥΡΑΓΓΕΛΟΥ - ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Η δράση της στην Κατοχή υπήρξε αξιόλογη από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ. Σε όλη της τη ζωή δούλεψε με διάφορους τρόπους και με σκληρές συνθήκες για το ΚΚΕ, που ήταν κοντά του μέχρι το θάνατό της.

Στη μνήμη της προσφέρω 100 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κέντρου Βύρωνα. Θα την θυμάμαι πάντα.

Ο άντρας της Γιάννης Μαυράγγελος

***

  • Στη μνήμη της αδερφής μου ΝΤΙΝΑΣ ΜΑΥΡΑΓΓΕΛΟΥ - ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κέντρου Βύρωνα του ΚΚΕ, στο οποίο είμαι μέλος.

 Κωνσταντίνα (Ντίνα) Νικ. Αρβανιτάκη - Μαυράγγελου
Κωνσταντίνα (Ντίνα) Νικ. Αρβανιτάκη - Μαυράγγελου
Φώτης Νικ. Αρβανιτάκης

***

Στη μνήμη του αδερφού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, μαχητή του ΕΛΑΣ, και του γιου μου ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και της συζύγου του ΒΑΣΩΣ, προσφέρω 70 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Γιώργος Καραγιάννης

***

φωτο

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ έφυγε από τη ζωή στις 12 Οκτωβρίου 2009. Ηταν ένας εξαίρετος σύζυγος, πατέρας και παππούς, μα πάνω απ' όλα άνθρωπος. Βασανίστηκε και εξορίστηκε 9 χρόνια στα «θέρετρα» της εποχής εκείνης, στη Μακρόνησο και τον Αγιο Ευστράτιο. Ηταν καλός και πιστός κομμουνιστής μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του και με καθημερινή παρέα το «Ριζοσπάστη». Η απώλειά του είναι τεράστια για την οικογένειά του και το κόμμα του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα.

Η γυναίκα του Ζωή, η κόρη του Ευγενία και ο γαμπρός του Γεράσιμος

***

Από βιβλία του Λύσανδρου Ταμουρίδη, στη μνήμη των οικοδόμων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ.

Κατερίνα Αυγέρου

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της ΕΑ και του ΔΣΕ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, από πώληση βιβλίων του Ν. Μανιά, μέσω «Ρ» 25 ευρώ.

Θ. Θεοδοσιάδης

Χρυσούλα Γκόγκογλου
Χρυσούλα Γκόγκογλου
***

φωτό

Στη μνήμη του συμμαχητή μου ΓΚΕΛΕΒΙΤΗ ΝΙΚΟΥ, από το χωριό Βαψώρι, διοικητή λόχου της 18ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, ένας από τους 13 αξιωματικούς του ΔΣΕ που βραβεύτηκαν με το μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β' Τάξεως, που σκοτώθηκε στις 22 Δεκέμβρη του 1948 στη μάχη της Νάουσας στον Αη Λιά, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Κυρίτσης Νίκος

***

φωτό

Στο τέλος του Οκτώβρη 2009 «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος, συναγωνιστής και αδερφός μας ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στη ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ 200 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

Νίκος και Ουρανία Φωκά

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΦΩΤΗ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΡΑΝΙΑ, ο αδερφός τους Σωτήρης Κράνιας, αντιστασιακός, προσφέρει 50 ευρώ, ως πρώτη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Βύρωνα.


ΓΚΕΛΕΒΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΓΚΕΛΕΒΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2014-11-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-11-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-02-20 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-02-02 00:00:00.0)
Στη μνήμη (2005-11-20 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ