Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι δέχεται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων στους Ινδιάνους της Αμερικής, για να βρεθεί μια οριστική λύση στη δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε το 1996 για τη διαχείριση των εδαφών και του πλούτου των αυτοχθόνων προγόνων τους από το αμερικανικό κράτος.

ΜΟΣΧΑ.-- Τη συνέχιση του «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» στο Βόρειο Καύκασο επανέλαβε χτες ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, σημειώνοντας, παράλληλα, πως οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν - μέσα στο 2008 - αποτρέψει 81 τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ έχουν συλληφθεί 782 άτομα που φέρεται πως συμμετείχαν σε παράνομες ένοπλες ομάδες.

TOKIO.-- Υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες Ιαπώνων και Αμερικανών σταμάτησαν χτες τις συνομιλίες για τη μετεγκατάσταση των βάσεων στην Ιαπωνία, εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε σαν ένδειξη για την εμβάθυνση του ρήγματος μεταξύ των δύο χωρών.

ΛΙΛΟΝΓΚΟΥΕ.-- Ενα 12μηνο βρέφος σκοτώθηκε χτες στο Μαλάουι, όταν κατέρρευσε το σπίτι που έμενε εξαιτίας σειράς ισχυρών σεισμικών δονήσεων που σημειώνονται από την Κυριακή στη βόρεια επαρχία Καρόνγκα της νοτιοαφρικανικής χώρας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, και δύο ακόμη Σέρβοι αξιωματούχοι τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 40.000 δηναρίων (617 δολαρίων), επειδή ήπιαν σαμπάνια στο γήπεδο, γιορτάζοντας την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο τον περασμένο Οκτώβρη.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η Γερμανία σκοπεύει να πουλήσει περισσότερα από 2.000.000 εμβόλια κατά της «νέας γρίπης» σε χώρες του εξωτερικού, εξαιτίας της μικρής ζήτησής τους στη χώρα, αφού έχει εμβολιαστεί μόλις το 5% του πληθυσμού.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η Αυστραλία κατηγορήθηκε για λογοκρισία, έπειτα από την άρνηση των αρμόδιων αρχών να χορηγήσουν βίζα σε πέντε καλλιτέχνες από τη ΛΔ Κορέας που είχαν προσκληθεί να παραστούν στη διεθνή Εκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Μπρισμπέιν, επειδή τα έργα τους θεωρήθηκαν σαν προπαγάνδα για την προβολή του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ