Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
Πρόβλεψη για γενικόλογη «πολιτική» διακήρυξη...

KOΠΕΓΧΑΓΗ.--

Ο Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, Ρώσος αξιωματούχος - σύμβουλος του Προέδρου Μεντβέντεφ, εκτίμησε χτες ότι η διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη δε θα οδηγήσει σε μία νομικώς δεσμευτική συμφωνία για το περιβάλλον αλλά σε μία πολιτική διακήρυξη που θα συμπεριλαμβάνει έναν «οδικό χάρτη» για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις και διάφορες εθνικές διακηρύξεις σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Το ίδιο 24ωρο, οι χιλιάδες αξιωματούχοι και σύνεδροι που παρακολουθούν τη διάσκεψη ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Germanwatch σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 600.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σημειώθηκαν οικονομικές ζημίες ύψους 1,7 τρισ. δολάρια, εξαιτίας της αύξησης «ακραίων καιρικών φαινομένων» μέσα στις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Παράλληλα, ο οργανισμός μετεωρολογίας του ΟΗΕ εκτίμησε ότι η τρέχουσα δεκαετία ήταν απ' τις πιο ζεστές της περιόδου 1850 - 2009 ιδιαίτερα στην κεντρική Αφρική και στη νότια Ασία.

Τέλος, η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος στις ΗΠΑ (EPA) αποφάνθηκε ότι τα αέρια του θερμοκηπίου «απειλούν την υγεία και την ευημερία του αμερικανικού λαού», προτείνοντας ως απαραίτητη τη μείωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ