Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Ανάγκη του λαού η μαζική άσκηση»

Για τις ευθύνες του κράτους προκειμένου η λαϊκή οικογένεια να έχει δωρεάν πρόσβαση στην άθληση, έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρής Λιάππης, στη χτεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού Κώστα Σάμιο

Για την προσπάθεια που κάνουν στους σημερινούς δύσκολους καιρούς της εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού ενημέρωσε χτες τον υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρή Λιάππη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων Κώστας Σάμιος. Οπως εξήγησε, η Ομοσπονδία συγκεντρώνει στους κόλπους της περίπου 2.000 αθλητές από 31 συλλόγους πανελλαδικά που είναι μέλη της. Τα σωματεία δραστηριοποιούνται κυρίως στα αθλήματα των δρόμων, τη χιονοδρομία, την ορειβασία, την κωπηλασία, την τεχνική κολύμβηση, καθώς επίσης και στον αθλητισμό των βετεράνων. Ο Κώστας Σάμιος τόνισε ότι σκοπός της Ομοσπονδίας είναι να δώσει, μέσω της συμμετοχής στους συλλόγους, το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση. Οπως διευκρίνισε, σε αυτή την προσπάθεια μέχρι τώρα παλεύουν μόνοι τους κάποιοι άνθρωποι που έχουν το μεράκι, ενώ είπε ότι πλέον έχουν μαζευτεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε η Ομοσπονδία να τύχει επίσης αναγνώρισης (σαν Ομοσπονδία υπάρχει από το 2007). Μάλιστα διευκρίνισε ότι η χρηματοδότηση των συλλόγων γίνεται αποκλειστικά από εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι ίδιοι οι σύλλογοι, ενώ σε μερικές περιπτώσεις και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Λιάππης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ σε αυτή την προσπάθεια, την οποία χαρακτήρισε θετική πρωτοβουλία, ωστόσο όμως σχολίασε την απουσία της κρατικής μέριμνας στα θέματα του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού. Μια απουσία που - όπως τόνισε - οδηγεί σε αυτές τις ενέργειες κάποιων ανθρώπων να μπορέσουν να κάνουν μόνοι τους αυτό που η Πολιτεία τούς στερεί. Είναι ανάγκη η μαζική άσκηση, η μαζική ενασχόληση για αναψυχή και ψυχαγωγία του λαού και της νεολαίας και αυτό είναι που οδηγεί σε οργανωμένες πρωτοβουλίες σαν αυτή της Ομοσπονδίας, όπως είπε.

«Για μας η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός ξεκινάνε από τις προϋποθέσεις που δημιουργεί το ίδιο το κράτος στις λαϊκές οικογένειες για να μπορέσουν να ασκηθούν. Προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη ελεύθερου χρόνου, τη δημιουργία ελεύθερων χώρων και χώρων άθλησης, την ύπαρξη προγραμμάτων άθλησης πλαισιωμένα με επιστημονική υποστήριξη, την υλικοτεχνική υποδομή, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και όλα αυτά δεν υπάρχουν στις πολιτικές των δυο κομμάτων εξουσίας. Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καπηλεύτηκαν τις έννοιες μαζικός λαϊκός αθλητισμός προκειμένου να ξεγελάσουν τον κόσμο, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να δημιουργήσουν φρούδες ελπίδες. Χρειάζεται η προσπάθεια αυτή ορισμένων ανθρώπων ή ομάδων που νοιάζονται για την ανάπτυξη της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού να συναντηθεί με τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος που φέρνει στο επίκεντρο όλες τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, κινήματος που θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του», δήλωσε ο Θοδωρής Λιάππης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ