Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΗ
Ερχεται η ρήτρα καυσίμου

Υπέρμαχος της άμεσης εφαρμογής της ρήτρας καυσίμων στα τιμολόγια της ΔΕΗ εμφανίστηκε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, - προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός του - ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός. Πρόκειται για εισήγηση της προηγούμενης διοίκησης Αθανασόπουλου, ο οποίος πρότεινε την ενεργοποίηση της ρύθμισης η οποία θεσπίστηκε για την προστασία και αύξηση των κερδών των μετόχων της ΔΕΗ ΑΕ με την μετακύλιση στους καταναλωτές των αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου και των άλλων καυσίμων, με τρόπο αυτοματοποιημένο πέρα και έξω από οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση για τα τιμολόγια.

Εκεί είναι και το θέμα, καθώς η κυβέρνηση δηλώνει ότι δε θα γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια το 2010. Αλλά αντί να μειώσει τα τιμολόγια αυτή την περίοδο που η ΔΕΗ καταγράφει κέρδη εκατοντάδων εκατ. ευρώ λόγω των χαμηλών τιμών των καυσίμων και των υπέρογκων ανατιμήσεων του 2006 - 2008 στα τιμολόγια, προτιμά να ενεργοποιήσει ένα μηχανισμό που ακόμη κι αν επιφέρει αρχικά μειώσεις - καθυστερημένα - θα οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερες ανατιμήσεις μόλις «τσιμπήσουν» τα καύσιμα, όπως γίνεται αργά και σταθερά τους τελευταίους μήνες! Είναι κλασική «μέθοδος ΠΑΣΟΚ» που θα σηκώσει τα «χέρια ψηλά» όταν θα έρθει η «λυπητερή».

Ο Α. Ζερβός επιβεβαίωσε τη φύση του μέτρου. Δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση την έναρξη του μέτρου από 1.1.2010 καθώς «φέτος υπάρχουν κέρδη στη ΔΕΗ γιατί έβρεξε και έχει χαμηλή τιμή το πετρέλαιο», όμως «το 2010 δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε αυτούς τους δύο παράγοντες που είναι μή ελεγχόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ