Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ζητούν άρση του καμποτάζ και νέες ενισχύσεις

Στον, άσχετο με το ζήτημα, πρόεδρο του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη εναπόθεσαν την αποστολή της άρσης του... καμποτάζ οι τουριστικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι παρέκαμψαν την αρμόδια υπουργό Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη και απευθύνθηκαν - στο διορισμένο από την ίδια - επικεφαλής του ΟΛΠ, με το σκεπτικό ότι πρέπει να συναινέσουν οι ναυτεργάτες και ότι αυτό μπορεί να το καταφέρει ο Γ. Ανωμερίτης, αφού κατάφερε «να τα "βρει" με τους Κινέζους»! Αυτή η προσέγγιση που αγνοεί τόσο τις τυπικές, αλλά και ουσιαστικές αρμοδιότητες, όσο και την πραγματική φύση της κυβερνητικής παρέμβασης στο λιμάνι, ολοκληρώθηκε με την επισήμανση από την πλευρά των επιχειρηματιών, ότι ο Γ. Ανωμερίτης «το χρεώθηκε» και ασχολείται!!!

Το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με την απογοήτευση που εξέφρασε χτες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την αντιμετώπισή του ειδικά από το υπουργείο Οικονομίας, - χαρακτήρισαν τα μέτρα που εξήγγειλε η Λ. Κατσέλη για τις επιχειρήσεις ως «ανεπαρκή και δημαγωγικά» -, αλλά και συνολικά από την κυβέρνηση, που εκτιμούν ότι δεν έχει «κεντρική γραμμή» για τον Τουρισμό και του επιφύλαξε «μισή υφυπουργό» (επειδή η Α. Γκερέκου ασχολείται και με τα αθλητικά). Η ουσία είναι όμως, ότι η άρση του καμποτάζ, που κρίνουν ότι θα ενισχύσει την κρουαζιέρα, πλήττοντας όμως τη δουλειά των ναυτεργατών, εντάσσεται σε μια νέα σειρά διεκδικήσεων από τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ν. Αγγελόπουλος μίλησε για «εξαιρετικά αρνητική εικόνα» για το 2010, και πάνω σε αυτή τη διαπίστωση έθεσε ως κεντρικό ζήτημα το θέμα της ρευστότητας, εξαπολύοντας επίθεση και στις τράπεζες που «βάζουν στα συρτάρια» τα προγράμματα που εξαγγέλλονται. Πρόσθεσε ότι «οι μη μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζονται με νομικά ρατσιστικό τρόπο» από την κυβέρνηση, ενώ έχουν περιθωριοποιηθεί πολλές τουριστικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και πολύ μεγάλες!

Επίσης, ζητούν: Να τους επιτραπεί να εκμεταλλεύονται τμήματα των ξενοδοχείων με τη μορφή τουριστικών κατοικιών. Καταβολή των χρηματοδοτήσεων μέσω του «αναπτυξιακού», που για το 2009 φτάνουν τα 350 εκατ. ευρώ. Αποσαφήνιση των πόρων για την προβολή. Αμεση τοποθέτηση διοίκησης στον ΕΟΤ. Παράταση των μέτρων ενίσχυσης που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση. Μη ενισχύσεις για κλίνες σε κορεσμένες περιοχές. Εγγυήσεις Δημοσίου για δάνεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ