Κυριακή 19 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα και συζύγου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗ. Γεννήθηκε το 1915 στη Σούρπη Αλμυρού Βόλου. Καταγόταν από αγροτική προοδευτική οικογένεια, με πλούσια αγωνιστική δράση. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1943 και παρέμεινε πιστός στο Κόμμα ως το θάνατό του. Στην κατοχή υπηρέτησε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ ως επιμελητής Τάγματος. Για τη δράση του, μετά την Απελευθέρωση εκτοπίστηκε στην Ικαρία, τη Μακρόνησο και τον Αϊ Στράτη.

Το 1956 καταδικάστηκε με το νόμο 375 σε 10 χρόνια φυλακή. Απολύθηκε το 1963. Δούλεψε σε διάφορες οργανώσεις, για ένα διάστημα είχε εκλεγεί μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ζωή του ήταν μια ζωή πιστή στον αγώνα. Πάντα αισιόδοξος για τα ιδανικά στα οποία πίστευε.

Παρά το χρόνο που πέρασε, ο πόνος μας για το χαμό του παραμένει έντονος. Δεν τον ξεχνούμε και δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για το 16ο Συνέδριο 100.000 δρχ. στην ΚΕ του ΚΚΕ και 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Καισαριανής.

Η σύζυγός του Ελένη

Τα παιδιά Πολυξένη και Αποστόλης

  • Επίσης στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗ και των γονιών τους ΔΗΜΗΤΡΗ και ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, ο Ιάσονας και η Μελπομένη Πορφύρη προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 15.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΙΑΚΑΣ γεννήθηκε στην Καρίτσα Ιωαννίνων το 1956. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Απόφοιτος Σχολής Εργοδηγών, με πτυχίο ηλεκτρολόγου, εξάσκησε το επάγγελμά του για λίγο καιρό. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την εξόρυξη μαρμάρων στο χωριό του.

Μετά τη μεταπολίτευση εντάχθηκε στην ΚΝΕ και ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν ως μέλος της ΚΟ Δήμου Ζίτσας. Κατά καιρούς είχε καθοδηγητικές θέσεις.

Παντρεμένος με την Παρασκευή Νούσια, είχε δυο παιδιά.


Για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου Νέων Καρίτσας και μέλος του ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, καθώς και κοινοτικός σύμβουλος του χωριού του.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καρίτσας και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζίτσας, με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας.

Στη μνήμη του φίλου, συντρόφου αγωνιστή, που πέθανε άδικα στις 15 Οκτώβρη 2000 προσφέρουμε 100.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Τα μέλη της ΚΟ Δήμου Ζίτσας

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΦΟΙΦΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ στην κατοχή, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Δάφνης, 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 17 χρόνια από την ημέρα που χάθηκε ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, Μακρονησιώτης και κρατούμενος στην περίοδο της χούντας.

Στη μνήμη του η Βάσω Παπαδοπούλου προσφέρει 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΛΑΛΑΚΙΔΗΣ,συνδικαλιστής από το 1936, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες. Εμεινε αταλάντευτος αγωνιστής για τα ιδανικά του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, ως το τέλος της ζωής του.


Αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε 50.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.

Η γυναίκα του Εύα και τα παιδιά του

* * *

Στις 20 Νοέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρω για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Αγίας Παρασκευής.

Φωτούλα Χρήστου

* * *

Φωτ. 2

Πέρασαν 6 χρόνια από το θάνατο του ΝΩΝΤΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ και η ανάμνησή του παραμένει ολοζώντανη μέσα μας. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αταλάντευτος κομμουνιστής σε όλη τη ζωή του.

Ως την τελευταία στιγμή της ζωής του δούλευε σκληρά για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα των επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων.

Ενα χρόνο μετά τον Νώντα, «έφυγε» και η αδελφή του ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και δραστήριο μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Η σύζυγος Αγλαΐα Κωστούδη και τα παιδιά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ «Ροτόντας» Θεσσαλονίκης, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.


Κική και Χρήστος Δίγκογλου

* * *

Φωτ.

Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΓΙΑΛΙΑ εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ την άνοιξη του 1943 και ανέπτυξε σημαντική δράση. Αναδείχτηκε σε στέλεχος της οργάνωσης. Διώχτηκε από το μεταβαρκιζιανό καθεστώς και πέθανε σε ηλικία 20 χρόνων από τα βασανιστήρια και τις κακουχίες στην εξορία.

Στη μνήμη της ο Α.Γ. πρόσφερε 20.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟΒ Μακρύνειας.

* * *

Φωτ.

Στις 8 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αξέχαστος ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΙΝΗΣ (Λάκης), στέλεχος του ΚΚΕ. Πολεμιστής του αλβανικού μετώπου, στην κατοχή πολέμησε τους κατακτητές ως αντάρτης του ΕΛΑΣ.

Στον εμφύλιο ήταν Λοχαγός του ΔΣΕ.

Με την υποχώρηση του ΔΣΕ πιάστηκε και φυλακίστηκε για πολλά χρόνια. Αφέθηκε ελεύθερος το 1964 και συνέχισε τον αγώνα από τις γραμμές της ΕΔΑ ως τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ. Στα χρόνια της χούντας εξορίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο.

Με τη μεταπολίτευση πέρασε στο ΚΚΕ και αγωνιζόταν ως γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου η γυναίκα του Ουρανία Στίνη και η κόρη του Κική προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Μαγνησίας 10.000 δρχ.

* * *

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ, από το χωριό Καλαφατιώνες Κέρκυρας, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, έδωσε όλες τις δυνάμεις του στον αγώνα για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό. Για τη δράση του αυτή και τις προοδευτικές ιδέες του κυνηγήθηκε από τις κυβερνήσεις της Δεξιάς, εξορίστηκε στα Γιούρα στα χρόνια της εφτάχρονης δικτατορίας, με αποτέλεσμα να κλονιστεί ανεπανόρθωτα η υγεία του.


Θα είναι πάντα ζωντανός στη μνήμη μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 40.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κέρκυρας.

Η γυναίκα του Χρυσάνθη Σκλαβούνου

Ο γιος του Μάκης Σκλαβούνος

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗ, μέλους του ΚΚΕ από τα Τρίκαλα.

Στη μνήμη του τα αδέρφια του Κική και Βασίλης Τρίτας προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Συνοικισμού, 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΔΡΕΑ και ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΣΩΤΗΡΓΙΑΝΝΙΔΗ και του αδελφού μου ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΩΤΗΡΓΙΑΝΝΙΔΗ, από το Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από το Παγγαίο, προσφέρω προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου 50.000 δρχ.

Ευάγγελος Σωτηργιαννίδης

* * *

Φωτ.

Στις 29 Σεπτέμβρη 2000 έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΝΙΚΟΣ Ιωαν. ΣΩΚΟΣ. Γεννήθηκε το 1922 στη Δομνίτσα Ευρυτανίας. ΕΠΟΝίτης στην κατοχή, συμμετείχε στον αντιφασιστικό αγώνα. Το 1947 καταφεύγει στο ΔΣΕ. Τον Ιούλη του 1948 τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι στη διάρκεια μιας μάχης στο Γράμμο και χάνει το φως του. Στη συνέχεια βρίσκει φιλοξενία, ως πολιτικός πρόσφυγας, στην Πολωνία, από όπου επαναπατρίζεται το 1977.

Ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε συνεπής κομμουνιστής. Με ανησυχία και ενδιαφέρον παρακολουθούσε τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.


Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, προσφέρω 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο αδελφός του Ευθύμιος Σώκος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου πατέρα μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, αξιωματικού του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η κόρη του Δ.Μ.

* * *

Φωτ.

Πριν από 3 χρόνια, στις 29 Οκτώβρη 1997, έφυγε για πάντα από κοντά μας, ο αγαπημένος μας, ο αξέχαστος, ο ακούραστος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του σοσιαλισμού ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Ελένη Χατζημιχάλη, τα παιδιά και ο εγγονός του προσφέρουν 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κινημάτων Δήμου Ζωγράφου, 10.000 δρχ. στη «Δημοκρατική Μέριμνα» και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στις 25 Δεκέμβρη κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ και Μακρονησιώτη, από το Βαφέ Αποκορώνου Χανίων.

Στη μνήμη του προσφέρω 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Η γυναίκα του Κατερίνα Μπουντουράκη

* * *

Φωτ.

Στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ (Αρη) ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1915 στις Βρυσούλες Αρκαδίας. Εργάστηκε ως λογιστής στον «Ευαγγελισμό», από όπου και απολύθηκε για την αντιστασιακή δράση που ανέπτυξε ως μέλος του ΕΑΜ στα χρόνια της κατοχής. Υπέστη τις μεταπελευθερωτικές διώξεις με πολύχρονες εξορίες στο Μακρονήσι και σε όλη τη διάρκεια της δικτατορίας, στα Γιούρα.


Ο Αρης Αθανασόπουλος ανάλωσε την προσωπική ζωή του στην υπόθεση του λαϊκού κινήματος και παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής του.

Στην αγάπη και ακριβή μνήμη του προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Οι αδελφές του Θεονία Ντότσικα και Νικολέττα Καββαδία και η ανιψιά του Αικατερίνη Μικρού.

* * *

Φωτ.

Ο Νίκος Παναγιώτου, ο τελευταίος μιας αγωνιστικής οικογένειας που θυσιάστηκε, από τη Μενδενίτσα Λοκρίδας, πρόσφερε 20.000 δρχ. για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη των γονιών του ΜΗΤΣΟΥ και ΦΩΤΩΣ και των αδελφών του ΓΙΑΝΝΗ (φωτογραφία), ΘΟΔΩΡΟΥ, ΚΩΣΤΑ και ΛΙΛΙΚΑΣ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν κιόλας 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΣ, αντιστασιακός εκπαιδευτικός.

Στη μνήμη του προσφέρω στην Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ) 10.000 δρχ., στην ΠΕΑΕΑ 10.000 δρχ., 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος Ελένη Δημητράκου

* **

Φωτ.

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ.

Δεν την ξεχνάμε.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


Ο σύζυγός της Νίκος Ηλιόπουλος και τα παιδιά τους

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΡΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Αργυρούπολης, 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Τα παιδιά του Σάββας και Μιχάλης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΚΑΛΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, τον οποίο «χάσαμε» πριν από 40 μέρες, προσφέρω 50.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

Η σύζυγος Ειρήνη Κάρκαλου

* **

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πριν από 3 χρόνια, προσφέρω στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο 30.000 δρχ.

Αννα Πατρικίου

* * * *

Η Αργυρώ Στεφανή προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Μοσχάτου, 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 2.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 2.000 δρχ. στην ΚΟΒ Μοσχάτου στη μνήμη των: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗ, των παιδιών τους ΣΑΒΒΑ και ΟΥΡΑΝΙΑΣ, των εξαδέλφων ΛΕΩΝΙΔΑ, ΒΕΝΙΑΜΙΝ, ΜΟΡΕΣΑ, ΑΛΕΞΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗ και ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΣΟΦΑ, ΣΤΑΜΑΤΗ και ΣΑΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, ΜΙΧΑΛΗ, ΜΑΡΙΑΣ, ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ.

















Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ