Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΑΚΤΩΡΑ»
Σκοτώθηκε 57χρονος οικοδόμος

Στις σκαλωσιές μέχρι τα 57 του χρόνια ανέβαινε ο άτυχος οικοδόμος που έχασε χτες τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς την ώρα της δουλειάς στο εργοτάξιο του ΑΚΤΩΡΑ στην ΠΕΤΡΟΛΑ, στην υπεργολαβία του Ι. Ψαρρού.

Οι περίπου 50 οικοδόμοι που εργάζονται στη συγκεκριμένη υπεργολαβία του ΑΚΤΩΡΑ, δουλεύουν κάτω από ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα είναι απλήρωτοι για δύο μήνες. Ενδεικτικό είναι πως για να φτάσουν να δουλέψουν σε όρυγμα βάθους τριών μέτρων, αναγκάζονται να ισορροπούν πάνω σε πρόχειρα στερεωμένο μαδέρι. Στις δε σκαλωσιές, ύψους δύο μέτρων, δεν υπάρχουν πλαϊνά προστατευτικά, με κίνδυνο σε κάθε στραβοπάτημα να βρεθούν στο κενό. Στο εργοτάξιο δεν υπάρχει πόσιμο νερό, όταν οι εργαζόμενοι δουλεύουν καθημερινά εννιά ώρες, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος «ατυχήματος» να πολλαπλασιάζεται. Να προστεθεί, δε, ότι σε ένα τέτοιο, εργοτάξιο με συνολικά 200 εργαζόμενους, υπάρχει μόνο μία γιατρός εργασίας που βρίσκεται στο χώρο μια φορά τη βδομάδα.

Κι ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί δύο μήνες, τακτική την οποία ο υπεργολάβος φαίνεται πως έχει μετατρέψει σε ...σύστημα. Τελευταία φορά πληρώθηκαν στα τέλη Νοέμβρη για το μήνα ...Σεπτέμβρη κι αυτό μόνο κατόπιν δυναμικής παρέμβασης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Το Συνδικάτο τονίζει πως θα προχωρήσει σε δυναμικές παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες, για τη διασφάλιση της ζωής των εργαζομένων και για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ