Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι ματσό

«Η ΓΣΕΕ θα εστιάσει τις διεκδικήσεις της κυρίως για να διασφαλίσει υψηλότερες αυξήσεις στους νεοεισερχόμενους ώστε να φτάσει ο πρώτος μισθός εισόδου τα 800 ευρώ μεικτά» (η είδηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Κοστίζει να 'σαι πλούσιος

«Η τελευταία μόδα στους κύκλους των σοβαρά πλουσίων είναι τα γεύματα στους αιθέρες (...) αν για παράδειγμα θέλει κάποιος να προσφέρει το γεύμα του πάνω από τον Καθεδρικό ναό της Αμιέν στη Γαλλία ή ας πούμε πάνω από το Γκραν Κάνιον στις ΗΠΑ (...) ο οικοδεσπότης και οι προσκεκλημένοι του αφού ασφαλιστούν με ζώνες ασφαλείας μπορούν να απολαύσουν τη θέα ενώ ο ουρανίσκος τους βιώνει αλλεπάλληλους οργασμούς από τα εκπληκτικά εδέσματα (...) το κόστος κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000 δολάρια» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Γι' αυτό και αγανάκτησαν

«Μία ομάδα πλούσιων Γερμανών, οι οποίοι, αηδιασμένοι από την κοινωνική αδικία και την οικονομική κρίση που μαστίζει την υφήλιο, αποφάσισαν ότι διαθέτουν περισσότερα χρήματα απ' ό,τι πραγματικά χρειάζονται. Αυτό που ζητεί η ομάδα "Πλούσιοι υπέρ ενός φόρου πλούτου" (Vermogende fur eine Vermogensabgabe), ο ιδρυτής της οποίας μίλησε στους "Τάιμς", είναι να πληρώνουν περισσότερους φόρους. Πρόκειται για ζάπλουτους επιχειρηματίες και κληρονόμους, οι οποίοι θέλουν να δώσουν τα χρήματά τους αντί να περιοριστούν σε περιστασιακές φιλανθρωπίες (...) η ιδέα ενέπνευσε και εκατομμυριούχους στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, όπου έχει ξεκινήσει μία παρόμοια καμπάνια με το όνομα "Υπεύθυνος Πλούτος"» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ