Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη

Εντείνονται οι διεργασίες για την επιτυχία της σύσκεψης, που θα γίνει στη Λάρισα

Περιοδείες, συσκέψεις και γενικότερα έντονη κινητικότητα σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στα χωριά διαφόρων νομών της χώρας, με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη, που διοργανώνει η ΠΑΣΥ αύριο Σάββατο 12 Δεκέμβρη στη Λάρισα. Η σύσκεψη γίνεται στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (τέρμα Λαγού) και σκοπός της είναι ο συντονισμός δράσης για τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού τομέα και η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων.

Καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών, Ομοσπονδιών, Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, όλοι οι αγρότες και εργαζόμενοι στη βιομηχανία αγροτικών προϊόντων και αγροτικών εφοδίων, αλλά και γεωτεχνικοί. Στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ επισημαίνεται ότι «η συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σήμερα και της ΝΔ πρόσφατα, έχουν ξεκληρίσει χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά. Οι πολιτικές αυτές και η πρόσφατη αναθεώρηση της ΚΑΠ (έλεγχος υγείας), που θα μπει σε εφαρμογή από το 2010, θα επιδεινώσουν ακόμα παραπέρα την ήδη τραγική οικονομική κατάσταση των φτωχών και μεσαίων αγροτών».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει η ΠΑΣΥ, επιβάλλεται η ενίσχυση της συμμαχίας εργατών - αγροτών - αυτοαπασχολούμενων, τόσο για την υπεράσπιση κατακτήσεων που με γοργούς ρυθμούς αφαιρούνται όσο και για τη λαϊκή αντεπίθεση, για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης στην αγροτική οικονομία.

Στο Κιλκίς

Στο μεταξύ, χτες αγρότες του Νομού Κιλκίς απέκλεισαν το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην πόλη του Κιλκίς και στη συνέχεια έφθασαν με τα τρακτέρ τους στη Νομαρχία όπου παρέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν να πάρουν το σύνολο των επιδοτήσεων, ενώ διαμαρτύρονται για τα απούλητα σιτάρια που σαπίζουν στις αποθήκες. Επίσης διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή ενισχύσεων και επιδοτήσεων του 2007 και προειδοποιούν ότι θα οξύνουν τη στάση τους, αν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ