Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βεβήλωση και σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Πρωτοφανές και σίγουρα μακάβριο χαρακτηρίζεται τόσο στην Κύπρο, όσο και στα διεθνή πρακτορεία, το γεγονός της σύλησης του τάφου του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, το βράδυ της Πέμπτης. Οι τυμβωρύχοι σύμφωνα με την αστυνομία άνοιξαν τον τάφο και έκλεψαν μόνο τη σορό του Τ. Παπαδόπουλου, μόλις δύο μέρες πριν το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση του ενός έτους από το θάνατο του, προκαλώντας σειρά ερωτηματικών, για τα κίνητρα και την όποια λογική αυτής της πράξης.

Η οικογένεια του νεκρού, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η ανίερη αυτή πράξη των τυμβωρύχων, πέραν της θλίψης και οργής που προκαλεί, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να ενταφιάσει την πολιτική και να διαγράψει τις παρακαταθήκες που κατέλειπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος».

«Απαράδεκτη, ιερόσυλη, ανήθικη και καταδικαστέα ενέργεια, που πλήττει τις παραδόσεις, τα ήθη, τον πολιτισμό μας, το σεβασμό μας στους νεκρούς, μία πράξη βαρβαρότητας, που προκαλεί αναστάτωση στην πολιτικοκοινωνικής ζωή της χώρας», χαρακτήρισε το γεγονός ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, εκφράζοντας τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια και διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των ενόχων.

Τη θλίψη και τη συμπαράσταση προς την οικογένεια, καταδικάζοντας το μακάβριο έγκλημα, εξέφρασαν με ανακοινώσεις του σύνολο του κυπριακού πολιτικού και πολιτειακού κόσμου, ενώ αντίστοιχες αντιδράσεις υπήρξαν και από τη διεθνή κοινότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ