Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ»
«Ενόχλησαν» το δήμαρχο οι θέσεις της παράταξης

Τον δήμαρχο Ελευσίνας καταγγέλλει με ανακοίνωση της η «Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας» (ΠΑΚΕ), για τη στάση του σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα ψήφισμα για την ακτογραμμή και την προστασία της θάλασσας του κόλπου της Ελευσίνας, με αποδέκτη την κυβέρνηση.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωση η ΠΑΚΕ, ο δημοτικός της σύμβουλος Αντώνης Χοροζάνης χαρακτήρισε το ψήφισμα που κατατέθηκε «πρόχειρο και επιλεκτικό που δεν καλύπτει ουσιαστικά τα προβλήματα της ρύπανσης του κόλπου και αυτό δεν είναι τυχαίο», και επισήμανε: «Τα μεγάλα προβλήματα της κατάληψης των ακτών και αποκλεισμού του λαού από αυτές, από ΤΙΤΑΝ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ και ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ. Ο νέος Σταθμός Βιολογικού Καθαρισμού δίπλα στη Χαλυβουργική, το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που εγκατέστησε ο δήμος δίπλα στον ΤΙΤΑΝΑ και, τέλος, το μεγάλο πρόβλημα των επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ δε θίγονται στο ψήφισμα, ενώ αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης μας. Και για τα παραπάνω προβλήματα ευθύνες έχουν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ».

«Η πλειοψηφία όμως του Δημοτικού Συμβουλίου, κατήγγειλε στη συνέχεια ο Α. Χοροζάνης, συνέταξε το συγκεκριμένο ψήφισμα για να δώσει άλλοθι και χρόνο, ώστε να αποδείξει η σημερινή κυβέρνηση ότι ασχολείται με το περιβάλλον. Γιατί η σημερινή δημοτική αρχή συνεργάζεται με το μεγάλο κεφάλαιο στην περιοχή, μέσα από τη λεγόμενη Εταιρική Ευθύνη και τις χορηγίες στα πολιτιστικά προγράμματα του δήμου.

Συνηγορεί έτσι η δημοτική αρχή ώστε να περνούν όλα τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου πιο ανώδυνα στην περιοχή μας και συγκεκριμένα: Προχωρά σταδιακά στις ιδιωτικοποιήσεις βασικών τομέων (καθαριότητα, διαχείριση απορριμμάτων, συντήρηση πρασίνου και πλατειών). Στην Ανακύκλωση κατασκευάζει ΚΔΑΥ δίπλα στην ΠΕΤΡΟΛΑ, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανακύκλωσης ΑΕ, όπου μέτοχοι είναι μεγαλοεπιχειρηματίες».

Η παραπάνω τοποθέτηση, όπως καταγγέλλει η ΠΑΚΕ, δεν άρεσε στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και στο δήμαρχο ο οποίος απάντησε λέγοντας: «Στον καπιταλισμό λύνονται τα προβλήματα του περιβάλλοντος, ενώ στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες υπήρχε βαρβαρότητα». Σχολιάζοντας στην ανακοίνωση αυτή την απάντηση η ΠΑΚΕ σημειώνει: «Αρα, κύριε Αμπατζόγλου, στο Θριάσιο τα προβλήματα τα δημιούργησε ο σοσιαλισμός και όχι ο καπιταλισμός; Δυστυχώς σε τέτοιο φαιδρό αντικομμουνισμό προσχωρούν για να βγάλουν λάδι τον καπιταλισμό και τη βαρβαρότητά του και τις δικές τους ευθύνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ