Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
ΦΩΤΟ

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΟΒΑΝΗΣ γεννήθηκε στον Κοσμά Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας το 1912. Μαχητής στα βουνά της Αλβανίας αλλά και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Πιάστηκε, βασανίστηκε, εξορίστηκε στην Ικαρία και στη συνέχεια φυλακίστηκε. Αφέθηκε ελεύθερος το 1956. Ως το τέλος της ζωής του στάθηκε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ. Στις 15/12/2009 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή.

Στη μνήμη του αλησμόνητου και πολυαγαπημένου μας πατέρα προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Οι κόρες του Μαρία, Λίτσα, Τζένη.

***

ΦΩΤΟ

Στις 16 Δεκέμβρη 1988 έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας αδελφός και θείος ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ, αντιστασιακός, συνταξιούχος φιλόλογος. Οι εξορίες και τα μαρτύρια που υπέστη στα νεανικά του χρόνια δυνάμωσαν την πίστη του στο ΚΚΕ, για την οικονομική ενίσχυση του οποίου προσφέρουμε στη μνήμη του το ποσό των 300 ευρώ, μέσω ΚΟ Ακαδημίας Πλάτωνος.

Τα αδέλφια του: Βασιλική Σκανδάλη, Νίκος Παλούμπης

Τα ανίψια του: Μαργαρίτα, Θοδωρής και Ιωάννα.

***

ΦΩΤΟ

Στις 9 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια απ' όταν έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και αδελφή ΛΟΥΛΗ ΠΑΛΟΥΜΠΗ. Συνεχίζει, όμως, να ζει μέσα στην καρδιά και στη σκέψη μας.

Στην άσβεστη μνήμη της, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Ακαδημίας Πλάτωνος, 500 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα στο οποίο έμεινε πιστή από τα νεανικά της χρόνια ως τις τελευταίες της στιγμές.

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ο σύζυγός της Νίκος

Τα παιδιά της: Μαργαρίτα, Θοδωρής και Ιωάννα

Η αδελφή της Βασιλική Σκανδάλη

***

ΦΩΤΟ

Ο αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, Μακρονησιώτης, μέλος του ΚΚΕ από το Μουζάκι Καρδίτσας, «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι το Δεκέμβρη του 2003. Ηταν πιστός στα ιδανικά του Κόμματός του, για τα οποία αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε για την ανέγερση του μνημείου στη Φλώρινα, το ποσό των 50 ευρώ.

Η σύζυγός του Ολυμπία, τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος και πατέρας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ ΑΓ. Παρασκευής.

Τασία, Κώστας, Σταμάτης Ρήγας

***

Στη μνήμη του άνδρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαλανδρίου.

Η γυναίκα του Αννα Φιλιππίδη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, από την Ελληνοεκκλησιά Μεσσηνίας, ο οποίος «έφυγε» από βασανιστήρια Χιτών, στις 13 Δεκέμβρη 1947, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Σεπολίων.

Γιώργος, Κική, Δημήτρης, Ειρήνη, Βουλίτσα

***

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟ Παλλήνης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
Αποστόλης - Ελένη

***

ΦΩΤΟ

Τον Ιούλη 2009 έφυγε σε εργατικό ατύχημα ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ. Δραστήριο μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αργυρούπολης - Ελληνικού - Γλυφάδας και σταθερός οπαδός του ΚΚΕ σε όλη τη ζωή του. Ανθρωπος δραστήριος γεμάτος αγάπη και δημιουργικότητα έως την τελευταία του στιγμή.

Στη μνήμη του, αντί μνημόσυνου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω Αχτίδας Εκπαιδευτικών, όπως θα το ήθελε.

Η γυναίκα του Δήμητρα

Τα παιδιά του: Βασίλης, Γεωργία

Τα εγγόνια του: Ιωάννα - Δημήτρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΡΩΝΙΟΥ, που πάλεψε σε όλη του τη ζωή για τα ιδανικά του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 40 ευρώ, μέσω ΚΟ Χολαργού.

Η σύζυγός του Κούλα

Τα παιδιά: Κατερίνα, Γιώργος.

***

ΦΩΤΟ

Στις 17 Δεκέμβρη έκλεισαν εννέα χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας η συντρόφισσα στη ζωή και στον αγώνα ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΡΕ.

Στη μνήμη της, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παλλήνης.

Γιάννης Κορρές

***

Οι οικογένειες: Γεωργίου και Αγγελικής Φιλιππίδη, Σούκου Αγλαΐας, Αριστείδη Φιλιππίδη και Δημήτρη Φιλιππίδη, προσφέρουν 1.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟ Αγ. Κωνσταντίνου Λάρισας, στη μνήμη των αγαπημένων τους: ΔΑΡΙΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΑΡΙΒΑ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑΣ, ΑΡΧΟΝΤΗ ΒΑΣΙΛΗ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και Προέδρου του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς, με τη συμπλήρωση 13 χρόνων από το θάνατό του, η γυναίκα του Σοφία, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ στο Παράρτημα και 30 ευρώ για την στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαλκηδόνας - Κιλικιανών Κοκκινιάς.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΡΕ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΡΕ
***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Νοέμβρη 2000, έφυγε από τη ζωή, ο πολυαγαπημένος μας ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ, ο σύζυγος, πατέρας και παππούς. Συνεπής και σεμνός αγωνιστής από τα νιάτα του, από τους πρώτους ΕΠΟΝίτες στην Ικαρία, μέχρι το θάνατό του αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ για την πρόοδο και την ειρήνη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, κάτι που εκείνος θα ήθελε για την ενίσχυσή του, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των αγαπημένων μου ΠΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΗ, του συντρόφου μου στη ζωή, των κουνιάδων μου ΒΑΣΩΣ ΑΝΘΟΥΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΙΚΟΥ ΑΝΘΟΥΛΗ και του μπατζανάκη μου ΑΛΕΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, που σ' όλη τη ζωή τους αγωνίστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο, για δίκαιη κοινωνία, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, αντιστασιακών, ανιδιοτελών και ανυποχώρητων στις πιέσεις και ταλαιπωρίες, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Βούλα Ανθούλη

***

φωτό

Η ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΤΙΝΑ από την Καστανιά Υπάτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Αγωνίστρια του ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ έδρασε μέσα από τις γραμμές του πιστή στις αρχές και τα ιδανικά του κόμματος μέχρι την τελευταία της στιγμή. Για τους αγώνες της φυλακίστηκε ισόβια και βασανίστηκε. Δεν έπαψε τη δράση της ούτε μέσα στη φυλακή.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Στην μνήμη της, προσφέρουν στην ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, τα ανίψια της: Γιώργος και Χρήστος Μόσχος 500 ευρώ, η σφ/σά της Μαρούλα Κάιλα - Κοτρωνιά 20 ευρώ και οι σ/φοί της από τις ΚΟΒ Κομποτάδων και Υπάτης - Λαδικούς 85 ευρώ.

***

φωτό

Συμπληρώνονται στις 16.1.2010, 5 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας ΑΝΔΡΙΑΝΑΣ ΘΕΡΜΟΥ- ΡΑΠΤΑΚΗ. Η Λιάνα από την εφηβική ηλικία οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Αργότερα δραστηριοποιήθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, στο οποίο παρέμεινε πιστή μέχρι το τέλος της σύντομης ζωής της. Συμμετείχε σε καθημερινή βάση στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Δραστηριοποιήθηκε έντονα στο μαζικό και γονεϊκό - σχολικό κίνημα στο Χαϊδάρι. Ανθρωπος με αξίες και ιδανικά ξεχώριζε για το ήθος και την αξιοπρέπειά της.

Στη μνήμη της, η οικογένεια: Ηλία - Πηνελόπης και Ανδρέα Θερμού προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «902».

***

φωτό

Ο σ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ γεννήθηκε το 1925 στα Καβάσιλα Κόνιτσας. Από μικρός ορφάνεψε από μάνα και πατέρα και αναγκάστηκε να βγει στη βιοπάλη, δουλεύοντας στα χωράφια. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και στο ΚΚΕ μένοντας πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, πέθανε στις 2.11.09. Κυνηγημένος για την αντιστασιακή του δράση και στο μαθητικό κίνημα, κατατάχτηκε στο Δημοκρατικό Στρατό και πολέμησε στο Γράμμο - Βίτσι κλπ. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ, βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην ΕΣΣΔ, στην Τασκένδη, τελειώνοντας το Πολυτεχνείο (Μηχανολόγος - Μηχανικός). Επαναπατρίστηκε το 1987 και εντάχτηκε στην ΚΟ Συκεών του ΚΚΕ, μέσα από την οποία δούλεψε δραστήρια για τα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
Αντί μνημόσυνου, η γυναίκα του Αθηνά και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Συκεών, για την οικονομική εξόρμηση, 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ για το Μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα, μέσω ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Συκεών.

Αραμπατζή Αθηνά

***

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, μαχητής και στέλεχος του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, συν. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο. Ο σ. Δημήτρης ξεκίνησε τον αγώνα του από τα πρώτα χρόνια της Κατοχής, για να συνεχίσει και στον ΔΣΕ, στην πολιτική προσφυγιά, εδώ στην πατρίδα μετά με τον επαναπατρισμό του, ταγμένος και πάλι όπου τον χρειαζόταν το Κόμμα, το ΚΚΕ.

Εμείς οι συμμαχητές του στο ΔΣΕ, συμμαθητές του στις σπουδές μας στην Τασκένδη και φίλοι του, οι: Γ. Σύρος, Κ. Τάτσης, Γ. Κατσής, Γρ. Φώτου, που με πόνο και θλίψη μάθαμε για το θάνατο του Δημήτρη, εκφράζουμε στην οικογένειά του τα βαθιά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας. Θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 60 ευρώ, μέσω ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, για την ανέγερση του Μνημείου προς τιμή των πεσόντων μαχητών του ΔΣΕ στη μάχη της Φλώρινας.

***

φωτό

Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 3 μήνες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΔΑΣ, από την Καλλιρράχη της Θάσου, στέλεχος του ΚΚΕ.

ΘΕΜΗΣ ΜΩΣΑΪΔΗΣ
ΘΕΜΗΣ ΜΩΣΑΪΔΗΣ
Η γυναίκα του Πηνελόπη προσφέρει, στη μνήμη του, 50 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

***

Ο σύντροφος Κώστας Λώλας από τον Αετό Μεσσηνίας προσφέρει 200 Ευρώ στην Επιτροπή Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ, στη μνήμη συντρόφων συγχωριανών του που εκτελέστηκαν από τα ιταλικά στρατοδικεία. Σκοτώθηκαν στον ΕΛΑΣ και το Δημοκρατικό Στρατό, εκτελέστηκαν από τα φασιστικά στρατοδικεία και πέθαναν στις φυλακές και εξορίες οι παρακάτω σύντροφοι: ΛΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΗΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΛΩΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΠΑΝΑΓΟΣ, ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ - ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΜΑΝΟΛΗΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ), ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΓΚΟΤΣΗΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΝΤΕΜΟΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΛΩΛΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ, ΓΚΟΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΜΗΤΡΟΣ ΑΛΑΜΠΑΣΗΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΖΑΝΤΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΧΟΝΔΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΛΩΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

***

φωτό

«Εφυγε» από τη ζωή, πριν από σαράντα μέρες, ο φίλος μου ο ΛΑΚΗΣ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ. «Εφυγε» ο συνάδελφός μου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων. «Εφυγε» ο αγωνιστής που έδινε καθημερινές μάχες για τις αξίες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού και κομμουνισμού, για τα ιδανικά του ΚΚΕ. «Εφυγε» με το κεφάλι ψηλά, με προμετωπίδα την αξιοπρέπεια, το ήθος, τη λεβεντιά.

ΜΠΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Στην μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γουδίου.

Χρήστος Πισπιρίγκος

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, αντί μνημοσύνου για τις 40 ημέρες από το θάνατό του, ο εξάδελφός του σ. Τάσος Δεληδημητρίου προσφέρει 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος. Ο Αναστάσιος Δεληδημητρίου γεννήθηκε το 1922 στη Νάουσα και εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1942. Μαχητής του ΔΣΕ, από το 1946, και στη συνέχεια πολιτικός πρόσφυγας, από το 1949, στην Τασκένδη της ΕΣΣΔ του Ουζμπεκιστάν απ' όπου επαναπατρίσθηκε το 1978. Με τη συντρόφισσα στη ζωή και στον αγώνα αποκτήσανε δύο παιδιά την Δήμητρα και τη Σοφία.

***

φωτό

Στη μνήμη των γονιών μας ΔΙΑΛΕΧΤΗΣ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου 200 ευρώ.

Η κόρη ΜΕΛΑ, ο εγγονός Σωτήρης, ο γαμπρός Αντώνης.

***

φωτό

Στη μνήμη του αξέχαστου και πολυαγαπημένου ξαδέλφου ΝΙΚ. ΜΠΕΛΛΟΥ, που έδωσε τα νιάτα του στον ΔΣΕ και την ωριμότητά του για τον σοσιαλισμό στην Πολωνία, δίνω προσφορά 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ, η οικογένειά του προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Αγ. Κων/νου Λάρισας.

ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
***

φωτό

Στις 14 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφός μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΥΡΓΚΑΝΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ, από την Κωρονούδα Κιλκίς. Επίσης, στη μνήμη του πατέρα μου ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ και του αδελφού μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, που σκοτώθηκε στο ΔΣΕ το 1947, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 70 ευρώ και άλλα 150 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου στην Φλώρινα μέσω της ΚΟ Καλαμαριάς (Βυζαντίου) του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Παρθένα και οι κόρες Μαρία, Ιωάννα και Κούλα.

***

φωτό

Στις 24 Ιούλη 2005, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 20 χρόνων, ο ΚΝίτης ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ. Με το ήθος, τη σεμνότητά του και την ευθύτητα του χαρακτήρα του, είχε αποσπάσει την εκτίμηση όσων τον γνώρισαν και την αγάπη των συντρόφων του.

Στη μνήμη του, οι γονείς του και ο αδελφός του, καθώς και οι οικογένειες Βασιλείου Θωμά και Μπαμπατζιά - Βασιλείου Ηλέκτρα προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Θησείου.

***

φωτό 3

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, επίσης αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Χολαργού.

Η σύζυγος Βασιλική Παπαγιάννη, τα παιδιά του: Βύρωνας - Νίκος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μαμάς, γιαγιάς και συντρόφισσας στη ζωή και στον αγώνα, που πάντα είναι αξέχαστη για ό,τι έκανε για εμάς, της ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΗΛΚΟΥ. Για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας, προσφέρουμε 120 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου που ήταν μέλος.

Τα παιδιά, τα εγγόνια και ο σ. Χρήστος.

ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
***

φωτό

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε για τους σκοπούς του Κόμματος, για να έρθουν καλύτερες μέρες, 50 ευρώ για το μνημείο στη Φλώρινα και 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πεύκης.

Η γυναίκα του Μαρία και η κόρη του Ευδοξία.

***

φωτό

Στη μνήμη του κουνιάδου μου ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ από τον Ιασμο Ροδόπης, μαχητή του ΔΣΕ που πέθανε στη Βουλγαρία πολιτικός πρόσφυγας σε ηλικία 33 ετών. Προσφέρω για το μνημείο της Φλώρινας, εκεί που αναπαύονται τα 850 αγόρια και κορίτσια ήρωες μαχητές του ΔΣΕ, 50 ευρώ. Ακόμη στη μνήμη της συντρόφισσας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, με σεβασμό και θαυμασμό για τους αγώνες και την προσφορά της, αντί για λουλούδια στον τάφο της, προσφέρω άλλα 50 ευρώ.

Ντίνα Παπανικολάου.

***

φωτό

Στη μνήμη του αδελφού μου, ΘΑΝΑΣΗ ΦΑΤΣΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια, καθώς και της αδελφής μου ΜΑΡΙΝΑΣ, μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949, προσφέρω 50 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου των ηρωικών μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας.

Χρήστος Φάτσος, Σούρπη Μαγνησίας.

***

φωτό

Ο Σταύρος Μοσχόπουλος και η κόρη του Χρυσούλα Μοσχοπούλου προσφέρουν το ποσό των 1.100 ευρώ, μέσω ΚΟ Χαριλάου του ΚΚΕ, στη μνήμη της συζύγου και μητέρας τους ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ που έφυγε από τη ζωή στις 7.12.2007, για την οικονομική ενίσχυση της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΚΟΥΛΑ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΚΟΥΛΑ
***

φωτό

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΑΝΤΙΔΗ, με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Εμποροϋπαλλήλων της ΚΟΘ.

Η κόρη Σοφία Καλαντίδου

η εγγονή Μαρίνα Χανίδου

***

Στη μνήμη του ΓΚΟΥΤΖΟΥΔΗ ΠΑΡΙΣΗ, από το Βερτίσκο Θεσσαλονίκης, με τη συμπλήρωση δυόμισι χρόνων από το θάνατό του, η γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά του δίνουν, στη μνήμη του, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, το οποίο τίμησε σε όλη του τη ζωή μέχρι το θάνατό του, μέσω ΚΟ Καλαμαριάς.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του αδελφού μου ΘΕΜΗ ΜΩΣΑΪΔΗ, Μακρονησιώτη, του θείου μου ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΩΣΑΪΔΗ και της θείας μου ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, επίσης αγωνιστών της Εθν. Αντίστασης, προσφέρω, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσ/κης, 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αντιόπη Ιωσηφίδου

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ που συμπληρώνονται 3 χρόνια που έφυγε από κοντά μας. Γεννήθηκε στην Κορνοφωλιά Εβρου. Ηταν μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της ΕΑ και μαχητής του ΔΣΕ. Ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του Κόμματος.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρουμε για το ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω ΚΟ Ανάληψης Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

φωτό

Στις 29 Νοέμβρη 2009, έκλεισαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου, συζύγου και πατέρα ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΙΤΣΙΟΥ, από την Εδεσσα. Ο σ. Αποστόλης μετανάστης στη Γερμανία, οργανώθηκε στο ΚΚΕ στη διάρκεια της δικτατορίας. Από την επιστροφή του στην Ελλάδα μέχρι το θάνατό του, έμεινε δραστήριο μέλος του Κόμματος.

Στη μνήμη του, μέσω της ΚΟ Εδεσσας, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Η σύζυγος Θοδώρα. Τα παιδιά: Γιάννης και Χαρούλα, τα εγγόνια

***

φωτό

Στις 12.11.09 έφυγε από κοντά μας η μητέρα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ. Αλύγιστη αγωνίστρια, πιστή μέχρι το τέλος της ζωής της στις αρχές και τις αξίες του Κόμματος του Λαού, του τιμημένου ΚΚΕ.

Αντί για στεφάνι, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Γ. Χαλκίδη για την οικονομική εξόρμηση.

Σουλτάνα Αρβανιτάκη - Νομικού

Γιάννης Νομικός

***

Στη μνήμη των αγωνιστών ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ, ΜΑΡΙΑΣ ΝΟΜΙΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γ. Χαλκίδη, 100 ευρώ.

Γιάννης Νομικός

Σουλτάνα Αρβανιτάκη - Νομικού

ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ
ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ
***

Για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, ο αγωνιστής της ΕΑ και του ΔΣΕ, πρώην πολιτικός πρόσφυγας στην ΣΔ Τσεχοσλοβακίας, ο σ. Παπαδόπουλος Σάββας, από το Πευκάκι Γρεβενών, προσφέρει, μέσω της ΚΟ Γιαννιτσών, 200 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», στη μνήμη των παρακάτω συναγωνιστών και συντρόφων του: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ (καπετάν Νικηταράς), ΜΑΥΡΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ (καπετάν Κολοκοτρώνης), ΦΛΙΚΑ ΑΡΓΥΡΗ (καπετάν Υψηλάντης), ΑΛΤΙΚΑΤΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΠΑΠΑΔΟΥΛΟΥΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗ και ΜΑΥΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ, όλων από το Πευκάκι Γρεβενών. Επίσης, του ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, Ταγματάρχη του ΔΣΕ, από Κυρακαλή Γρεβενών και ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, Ταγματάρχη του ΔΣΕ, από Καρπερό Γρεβενών.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
ΡΑΠΤΑΚΗ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ

ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΦΑΤΣΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΦΑΤΣΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΗΛΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
ΗΛΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ

ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΡΗΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΡΗΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΛΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-
ΚΑΛΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

ΤΖΟΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΤΖΟΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ιωάννης Σαργκάνης
Ιωάννης Σαργκάνης

ΡΟΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΟΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χρυσούλα Γκόγκογλου
Χρυσούλα Γκόγκογλου

ΚΑΤΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΑΤΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΛΑΚΗΣ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΑΚΗΣ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ

Αποστόλης Μπίτσιος
Αποστόλης Μπίτσιος

Λούλη Παλουμπή
Λούλη Παλουμπή

Δημήτρης Αραμπατζής
Δημήτρης Αραμπατζής

Παναγιώτα Αρβανιτάκη
Παναγιώτα Αρβανιτάκη

Αθανάσιος Σουργκάνης
Αθανάσιος Σουργκάνης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ