Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

NEA ΥΟΡΚΗ.-- Η ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, ή καλύτερα πληρωμένων δολοφόνων, η πρώην «Blackwater Worldwide» και νυν «Xe Services», συμμετείχε σε μερικές από τις πλέον ευαίσθητες επιχειρήσεις της CIA από το 2002 έως το 2006, όπως στις επιδρομές με στόχο «εξτρεμιστές» σε Ιράκ και Αφγανιστάν, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το ποσό των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε ότι ξεμπλοκάρει η Παγκόσμια Τράπεζα, ποσό που θα ενισχύσει τους πόρους του Διεθνούς Οργανισμού Ανάπτυξης (AID) και θα είναι συμπληρωματική βοήθεια για τις φτωχότερες Χώρες μετά από αίτημα της ομάδας των «20» (G20).

ΓΕΝΕΥΗ.-- Να μην «επαναπροωθούν» Ιρακινούς που προέρχονται από το κεντρικό και βόρειο Ιράκ κάλεσε τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, και ιδίως τις, ανωτέρου, πάντα, πολιτισμού - Βρετανία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία - ο ΟΗΕ, τονίζοντας ότι οι μετανάστες στέλνονται σε επικίνδυνες περιοχές όπου απειλείται η ζωή τους, αφού δεν έχει ακόμη επιτευχθεί ηρεμία.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ανετη ψήφο εμπιστοσύνης (122 ψήφους υπέρ, από τους 128) έλαβε μετά από τριήμερη συζήτηση η κυβέρνηση συνασπισμού του Σάαντ Χαρίρι, αφού υποστηρίχτηκε από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού υπό τη σιιτική «Χεζμπολάχ», η οποία, με τη σειρά της, διασφάλισε στις προγραμματικές δηλώσεις τη «διατήρηση του δικαιώματος αντίστασης», δηλαδή του οπλισμού της.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Κοσσοβάροι Αλβανοί αστυνομικοί αφόπλισαν χτες τον ομοεθνή υπουργό Εμπορίου που προκάλεσε συναγερμό όταν οι ανιχνευτές μετάλλου στο αεροδρόμιο της Πρίστινας εντόπισαν το όπλο του. Ο υπουργός Λούτφι Ζάρκου είπε πως απλώς «ξέχασε» το όπλο στο σακάκι του...

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Οι αρχές της Αυστραλίας εξέδωσαν προειδοποίηση για ένα γιγάντιο παγόβουνο που βρίσκεται 1.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αυστραλίας. Το ίδιο 24ωρο στην Αυστραλία έγινε η επίσημη παρουσίαση του πρώτου υβριδικού αυτοκινήτου.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας ζήτησε χτες την επανακαταμέτρηση των ψήφων που ακυρώθηκαν στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στη χώρα, στις οποίες επανεκλέχθηκε Πρόεδρος ο Τραιάν Μπασέσκου. Ωστόσο το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε νοθεία στις εκλογές, καθώς ο υποψήφιος του κόμματος, Μιρτσέα Γκεοάνα, έχασε με 1% διαφορά και έχει ζητήσει την προκήρυξη νέων εκλογών.

ΚΙΕΒΟ.-- Δάνειο δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων ζήτησε χτες η Ουκρανία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καθώς όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γκριγκόρι Νεμίρια η κυβέρνηση δυσκολεύεται να πληρώσει μισθούς και συντάξεις αλλά και τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Ρωσία για το φυσικό αέριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ