Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει το νέο Πρόγραμμα Δράσης της ΕΕ για Αφγανιστάν και Πακιστάν

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Νέα προσχήματα ψάχνει η κατοχή με την κατάσταση που διαμορφώνεται και στο Πακιστάν
Νέα προσχήματα ψάχνει η κατοχή με την κατάσταση που διαμορφώνεται και στο Πακιστάν
Συζήτηση με θέμα το νέο Πρόγραμμα Δράσης της ΕΕ για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προκειμένου να παρουσιαστεί ο ενεργότερος ρόλος που επιδιώκει να διαδραματίσει η Ενωση στην περιοχή, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο ελέγχου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, με σχετική δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με το νέο πρόγραμμα δράσης της ΕΕ για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τo "νέο Πρόγραμμα Δράσης" της ΕΕ για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν έρχεται να υλοποιήσει τη στρατηγική επιδίωξη της ΕΕ να παίξει ακόμη πιο ενεργό ιμπεριαλιστικό ρόλο στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

Στο Πακιστάν προωθεί συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών, που θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη διείσδυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην περιοχή της Νότιας Ασίας.

Στο Αφγανιστάν επιδιώκει να σταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της, τόσο αυτοτελώς με την αστυνομική αποστολή της EUPOL Afganistan, όσο και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, με την ανάπτυξη Ευρωπαϊκής Δύναμης Χωροφυλακής.

Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις για το μοίρασμα της λείας, παρά τη στρατηγική της συνεργασίας με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, οξύνονται. Η ΕΕ με πακτωλό χρημάτων που φτάνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο και διάφορα "αναπτυξιακά προγράμματα" επιχειρεί να ισχυροποιήσει τη θέση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου στην καταλήστευση της κατεχόμενης χώρας και να αποκτήσει ορμητήριο για την εκμετάλλευση των λαών και του πλούτου της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα, με την πολιτική "εξαγωγής της δημοκρατίας" επιχειρεί να διευρύνει τα ερείσματά της στην ιμπεριαλιστική κατοχική δομή.

Οι λαοί δεν μπορούν διαλέγουν τον "καλύτερο ιμπεριαλιστή". Πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα σχέδια όλων των ιμπεριαλιστών, για την αποτίναξη του ιμπεριαλιστικού κατοχικού ζυγού από το Αφγανιστάν και την ευρύτερη περιοχή».

Καταλήγοντας σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά κατοχικά στρατεύματα στην περιοχή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ενεργά και κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας στο βρώμικο πόλεμο με προετοιμασίες για αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας και για την εκπαίδευση μονάδων του Αφγανικού στρατού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ