Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η νεκρή νύφη

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο σε μια σκηνή από την «Αποστολή» του Ρολάντ Τζόφι
Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο σε μια σκηνή από την «Αποστολή» του Ρολάντ Τζόφι
Μια ιστορία που βασίζεται σε ρωσοεβραϊκό παραμύθι, την οποία αφηγούνται η σύγχρονη τεχνολογία και η πλούσια φαντασία ενός παραμυθά, «Η νεκρή νύφη» του Τιμ Μπάρτον θα προβληθεί απόψε στις 11 το βράδυ από το «ΣΤΑΡ». Η ιστορία ξεδιπλώνεται τον 19ο αιώνα. Σε μια καταθλιπτική βικτοριανή πόλη, ο νεαρός και συνεσταλμένος Βίκτωρ που πρόκειται να παντρευτεί τη Βικτώρια, κάνει πρόβα στο δάσος τους γαμήλιους όρκους, τους οποίους ακούει μια Νεκρή Νύφη και πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε αυτή τον τραβά στον Κάτω Κόσμο. Μια ταινία κινουμένων σχεδίων, με εκπληκτικό μαύρο χιούμορ, αυθεντική σύλληψη του ρομαντισμού, ποικίλες σινεφιλικές αναφορές.

Η ταινία «Οπου τολμούν οι αετοί», σε σκηνοθεσία Μπράιαν Χάτον, θα προβληθεί από το «ΣΤΑΡ» στις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για πολεμική περιπέτεια με εντυπωσιακές σκηνές, αλλά με σενάριο που στερείται αληθοφάνειας. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένα αεροσκάφος της βρετανικής αεροπορίας, που μεταφέρει έναν Αγγλο στρατηγό, καταρρίπτεται και πέφτει σε εχθρικό έδαφος. Ο στρατηγός συλλαμβάνεται από τους Γερμανούς, οι οποίοι τον κρατούν έγκλειστο σ' ένα κάστρο - φρούριο, που στεγάζει τα αρχηγεία των Ες-Ες. Επειδή ο στρατηγός γνωρίζει πολλές απόρρητες πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, βασικό μέλημα των Αγγλων είναι ο εντοπισμός και η διάσωσή του. Αυτήν την επικίνδυνη αποστολή αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν ο Βρετανός ταγματάρχης Τζον Σμιθ, ο αξιωματικός των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων Μόρις Σέιφερ και μια πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών... Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Μπάρτον, Κλιντ Ιστγουντ, Μέρι Γουρ, Ρόμπερτ Μπίτι.

Η ιστορική ταινία του Ρολάντ Τζόφι «Η αποστολή» θα προβληθεί απόψε στις 10 το βράδυ από το κανάλι της «ΒΟΥΛΗΣ». Η ιστορία εκτυλίσσεται τον 18ο αιώνα όταν η Ισπανία πουλάει την αποικία της Βραζιλίας στην Πορτογαλία. Οι τύψεις ενός δουλέμπορου τον οδηγούν στο να γίνει καλόγερος σε μια ιεραποστολή. Ο πάτερ Γκάμπριελ βρίσκεται στα τρομερά βουνά της Βραζιλίας όπου δίνει μάχη για να εκχριστιανίσει τους ιθαγενείς... Το έργο του πάτερα Γκάμπριελ στέφεται με επιτυχία και ο πληθυσμός της περιοχής γνωρίζει χρυσή εποχή. Αυτά τα θαύματα φυσικά μόνο στον κινηματογράφο συμβαίνουν, γιατί η πραγματική ιστορία μάς έχει διδάξει εντελώς διαφορετικά πράγματα. Κινηματογραφική αδεία, λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο οποίος είναι εξαιρετικός, όπως πάντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ