Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών απένειμε προχτές το βράδυ τα ετήσια βραβεία της για τα Γράμματα, τις Τέχνες, τις Επιστήμες και για κοινωνική προσφορά. Οσον αφορά στα Γράμματα και τις Καλές Τέχνες τα βραβεία έλαβαν οι εξής:

Βραβείο Ποίησης («Κώστα και Ελένης Ουράνη») στον βραβευμένο και με κρατικό βραβείο Γιάννη Κοντό για το σύνολο του ποιητικού του έργου. Βραβείο Ποίησης («Πέτρος Χάρης») στον Κώστα Παπαγεωργίου για το σύνολο του ποιητικού του έργου. Αλλα Βραβεία Ποίησης δόθηκαν στους: Γιώργο Μπρουνιά για την ποιητική συλλογή «Τέντα στον αέρα», Γιώργο Μοράρη για τη συλλογή «Ροσμαρίνος» και Δημήτρη Αγγελή για τη συλλογή «Επέτειος».

Το Βραβείο Πεζογραφίας απονεμήθηκε στον Χρήστο Χρυσόπουλο για το μυθιστόρημά του «Η λονδρέζικη μέρα της Λώρας Τζάκσον». Το Βραβείο Δοκιμίου έλαβε ο ομότιμος καθηγητής της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ποιητής και μεταφραστής Γιάννης Δάλλας για το βιβλίο του «Σολωμός και Κάλβος». Το Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας δόθηκε στον Πέτρο Τατσόπουλο για το βιβλίο του «Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι».

Βραβεία της Ακαδημίας δόθηκαν επίσης στην γλύπτρια και ζωγράφο Ασπασία Παπαδοπεράκη για το σύνολο του έργου της και στην πιανίστα Αικατερίνη - Νεφέλη Μούσουρα.

Επίσης βραβεύθηκαν για τα βιβλία τους οι: Αναστασία Παπαδία - Λάλα («Ο θεσμός των αστικών κοινοτήτων στον ελληνικό χώρο κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας (13ος-18ος). Μια συνθετική προσέγγιση»). Χρίστος Σολδάτος («Σπυρίδων Ι. Ζαμπέλιος (1815-1881)»), Γιώργος Παπαναστασίου («Νεοελληνική ορθογραφία. Ιστορία, θεωρία, εφαρμογή»). Ιωάννης Μ. Κωνστανταράκος («Ακίχαρος. Η διήγησις του Ακιχάρ στην αρχαία Ελλάδα»). Σωτήριος Φουρνάρος («Ο Αδαμάντιος Κοραής και το πνευματικό περιβάλλον της εποχής του»), Μισέλ Σταφανόπολι («Λακωνικαί Σπουδαί της Εταιρίας Λακωνικών Σπουδών»). Νικόλαος Αλιμπράντης για το σύνολο του συγγραφικού έργου του για τον πολιτισμό της Πάρου και των Κυκλάδων. Αγγελος - Διονύσης Δεμπόνος για το σύνολο της λαογραφικής και πνευματικής προσφοράς του στην Κεφαλονιά. Εταιρεία Κεφαληνιακών Ιστορικών Ερευνών για το επιστημονικό, εκδοτικό και πολιτιστικό έργο της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ