Τετάρτη 6 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Κατά τις βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου στο Νομό Τρικάλων, η στάθμη του Πηνειού ανέβηκε σε πολλά σημεία του ποταμού και έσπασε τα αναχώματα στον Παραπόταμο, με κίνδυνο να σημειωθούν πλημμύρες στην περιοχή. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος, σε Ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, τους καλούν να απαντήσουν τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για την εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στο Νομό Τρικάλων και ποια έργα είναι προγραμματισμένα, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκτέλεσή τους και ποιος είναι ο προϋπολογισμός τους.

-- Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Τυρνάβου του Νομού Λάρισας που έχουν κατέλθει σε επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι έχουν πάρει μια μικρή προκαταβολή ύψους ενός μηνός έναντι των οφειλομένων και, φυσικά, βρίσκονται σε δεινή θέση οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν θα παρέμβει άμεσα για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και αν θα δοθούν τα απαραίτητα χρήματα για να πληρωθούν οι προμηθευτές του σταθμού που και αυτοί δικαιολογημένα διαμαρτύρονται.

-- Εκτεθειμένοι σε πλάκες αμιάντου βρίσκονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στο σχολικό συγκρότημα το οποίο στεγάζεται στο πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται έξι σχολεία (Πειραματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 2ο Ενιαίο Λύκειο Νεάπολης, Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Νεάπολης, Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Νεάπολης και ένα ΙΕΚ) και ο αριθμός των μαθητών ανέρχεται στους 1.500. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για το ζήτημα της επίλυσης του οξύτατου κτιριακού προβλήματος και την άμεση προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την παρουσία του αμιάντου.

-- Προβλήματα στη λειτουργία της αντιμετωπίζει η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) στο Νομό Καβάλας. Συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ, το Νυχτερινό Γυμνάσιο, το Νυχτερινό ΕΠΑΛ και το ΚΕΚ. Στη σχολή υπάρχουν 4 τμήματα με Α' και Β' τάξη: Κομμωτικής, Φυσικοθεραπείας, Φυσικού Αερίου και Αισθητικής. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν την αρμόδια υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να λάβει για το ζήτημα της επίλυσης του οξύτατου προβλήματος που αντιμετωπίζει με τα κενά σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις και αν θα προχωρήσει στην επίλυση βασικών προβλημάτων που αφορούν τον εργαστηριακό εξοπλισμό.

-- Δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα το χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου της Μύρινας Λήμνου για την κατασκευή φράγματος στην περιοχή Κάσπακα του Δήμου Μύρινας. Οι κάτοικοι θεωρούν ότι η κατασκευή του φράγματος θα αποτελέσει ριζική λύση στα σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες και τα οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να οξυνθούν και να επεκταθούν και τους άλλους μήνες τα επόμενα χρόνια. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Σοφία Καλαντίδου και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν, ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Μύρινας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ