Τρίτη 5 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αναστάτωση στην «Ελευθεροτυπία»

...και απολύσεις στην Πάτρα

Αναστάτωση επικρατεί στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», μετά την απομάκρυνση του διευθυντή της κυριακάτικης έκδοσης Γιάννη Βλαστάρη και τις φημολογούμενες ...περικοπές. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της εργοδοσίας είναι η μείωση κατά 40% των λειτουργικών εξόδων της εφημερίδας, ενώ «ανοιχτό» είναι το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε μαζικές απολύσεις με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την «οικονομική βιωσιμότητα» της Χ. Κ. Τεγόπουλος ΑΕ.

Χτες, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, ενόψει των άμεσων «περικοπών», οι οποίες ανακοινώθηκαν από τον εκδότη Θανάση Τεγόπουλο, ως απόφαση της Μάνιας Τεγοπούλου, στον διευθυντή της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Γ. Βλαστάρη. Οι εργαζόμενοι ζητούν από την ιδιοκτήτρια Μάνια Τεγοπούλου συγκεκριμένες απαντήσεις για τις προθέσεις που έχει σε ό,τι αφορά το εργασιακό τους μέλλον, αλλά και τη φημολογούμενη «ενοποίηση» του καθημερινού και του κυριακάτικου φύλλου. Την ερχόμενη βδομάδα, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση στο πλαίσιο του «διαλόγου» που έχουν ξεκινήσει για την αντιμετώπιση των «δυσλειτουργιών» της εφημερίδας.

Να σημειωθεί ότι μετά την απομάκρυνση του διευθυντή της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» ανακοινώθηκε ότι ο διευθυντής της καθημερινής έκδοσης Βαγγέλης Παναγόπουλος θα αναλάβει και τη διεύθυνση της κυριακάτικης.

Απολύσεις και στην Πάτρα

Στην απόλυση δύο ακόμη εργαζομένων, από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας και από το ραδιοφωνικό σταθμό «Ωμέγα Ράδιο», που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, προχώρησε δύο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά η εργοδοσία. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη απολύσεις στις αρχές του Δεκέμβρη από την ίδια εφημερίδα.

Τις άδικες, καταχρηστικές και απαράδεκτες απολύσεις των εργαζομένων καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Παράλληλα, σήμερα στις 7 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στην «Πελοπόννησο» και στον «Ωμέγα Ράδιο». Πρόταση του ΔΣ της Ενωσης, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα είναι η κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στα δύο Μέσα, με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Συγχρόνως, το ΔΣ της Ενωσης καταγγέλλει στην ανακοίνωση ότι οι δύο τελευταίες απολύσεις ήταν «εκδικητικές», επειδή οι εργαζόμενοι αυτοί στις αρχές Δεκέμβρη σε προηγούμενη γενική συνέλευση των δύο Μέσων είχαν ταχθεί υπέρ της κήρυξης κινητοποιήσεων ώστε να ανακοπεί το κύμα των απολύσεων στην «Πελοπόννησο» και τον «Ωμέγα Ράδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ