Τρίτη 5 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κηδεύτηκε χτες ο Γ. Βούλτεψης

Παρουσία πλήθους κόσμου, της οικογένειάς του, φίλων και συναδέλφων και πολιτικών προσώπων, κηδεύτηκε χτες, στο νεκροταφείο Π. Φαλήρου, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Γιάννης Βούλτεψης που «έφυγε» σε ηλικία 87 χρόνων. Γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1923. Κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο Ακέλας. Μετά τη Βάρκιζα συνελήφθη στο Αργοστόλι με διαταγή των Αγγλων και παρέμεινε κρατούμενος χωρίς δίκη έως τον Αύγουστο του 1945. Συνελήφθη και πάλι το 1946, ως διευθυντής της εφημερίδας του ΕΑΜ «Ελεύθερη Κεφαλονιά» και καταδικάσθηκε για «αδικήματα Τύπου» σε φυλάκιση πέντε ετών και τριετή εκτόπιση.

Υπήρξε συντάκτης της «Αυγής» από το Μάρτη του 1953 έως τη δικτατορία του Απρίλη 1967 και ανταποκριτής της «Ελευθερίας» Λάρισας. Τον Ιούνη του 1965 βραβεύθηκε σε γενικό δημοσιογραφικό διαγωνισμό για την πληρέστατη κάλυψη της υπόθεσης Λαμπράκη. Στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας έζησε ως αυτοεξόριστος στη Ρώμη. Ενώ μετά τη δικτατορία, εργάστηκε σε διάφορα περιοδικά και ημερήσιες εφημερίδες.

Από το 1984 έως το 1993 διατέλεσε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Διατέλεσε, επί πολλές θητείες, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Για τη δημοσιογραφική του δουλειά έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λίτινα του Ιδρύματος Μπότση. Εγραψε αρκετά βιβλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ