Τρίτη 5 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Στο πλευρό της σοσιαλιστικής Κούβας

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 Γενάρη στην πολωνική πρεσβεία για εκδήλωση κατά της Κούβας που διοργανώνεται στο Ευρωκοινοβούλιο από το πολωνικό ίδρυμα «Λεχ Βαλέσα»

Την ωμή προσπάθεια παρέμβασης της ΕΕ στο εσωτερικό της Κούβας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης και διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 Γενάρη, στην πρεσβεία της Πολωνίας (Χρυσανθέμων 22, στο Ψυχικό) στις 12 μ. με αφορμή τη διοργάνωση σεμιναρίου που διοργανώνει στις 13 Γενάρη το ίδρυμα «Λεχ Βαλέσα», του γνωστού αντικομμουνιστή πρώην προέδρου της Πολωνίας και υπό την αιγίδα του επίσης Πολωνού προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ.

Ο σύνδεσμος σημειώνει: «Είναι γνωστό, ότι την 1η του Γενάρη τρέχοντος έτους η Ισπανία ανέλαβε την Προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες. Ενόψει αυτού του γεγονότος το Πολωνικό Ινστιτούτο "Λεχ Βαλέσα" ανακοίνωσε τη διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα και σκοπό: "Την προσπάθεια ορισμού της αποτελεσματικότητας της τρέχουσας Κοινής Ευρωπαϊκής θέσης προς την Κούβα, καθώς και η απάντηση στο ερώτημα, εάν είναι δυνατή η αλληλεγγύη των υποστηρικτών της μεταρρύθμισης του συστήματος στο Νησί από τα Ευρωπαϊκή Κράτη". Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Γιέρζι Μπούζεκ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χρόνος διεξαγωγής ορίσθηκε η 13η Ιανουαρίου, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από το περιεχόμενο του θέματος, όπως αυτό αναγράφεται στη σχετική πρόσκληση, αλλά και από τις ιδιότητες των συμμετασχόντων, σαφώς προκύπτει ότι σκοπός και επιδίωξη του σεμιναρίου είναι η προσπάθεια διατήρησης της Κοινής Θέσης της ΕΕ ή ακόμη και η έκδοση άλλης Κοινής Θέσης χειρότερης και πιο επιθετικής της ήδη υπάρχουσας. Αυτό όμως άμεσα ή έμμεσα συμβάλλει, εκτός των άλλων και στη διατήρηση του γενοκτόνου οικονομικού αποκλεισμού και εκ των πραγμάτων η αναίρεση των ψήφων άρσεως αυτού, που επί 18 χρόνια ομόφωνα δίνει η ΕΕ στις Ετήσιες Συνόδους των Γενικών Συνελεύσεων των Κρατών - Μελών του ΟHE».

Καταλήγοντας ο Σύνδεσμος σημειώνει: «Εμείς, μέλη του Ελληνο-Κουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης και οι φίλοι της σοσιαλιστικής Κούβας στη χώρα μας καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτού του είδους, που αποτελούν μνημεία ωμής και απροκάλυπτης επέμβασης στις υποθέσεις της εσωτερικής δικαιοδοσίας ενός Κυρίαρχου Κράτους Μέλους του ΟΗΕ. Παραβιάζουν, ως τέτοιες, τις θεμελιώδεις Αρχές της Ισότητας, Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας των Κρατών και εισάγουν στις διακρατικές σχέσεις την αυθαιρεσία και την υποταγή. Ηδη ο Κυρίαρχος Κουβανικός Λαός έχει επιλέξει το σοσιαλιστικό κοινωνικό και πολιτικό του σύστημα. Η επιλογή του είναι οριστική και αμετάκλητη. Στην επαναστατική νικηφόρα πορεία του με πίστη και αυταπάρνηση υπερασπίζεται αυτό το σύστημα επιλογής του, καθώς και τα επιτεύγματά του που κάτω από αντίξοες συνθήκες και οικονομικού αποκλεισμού έχει πραγματοποιηθεί και συνεχώς πραγματοποιεί. Ολοι εμείς επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι η σοσιαλιστική Κούβα δεν είναι μόνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ