Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Εκπαιδευτικά κενά στο ΕΠΑΛ Μούδρου Λήμνου, επισημαίνει με έγγραφό του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, όπου εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά του για τη μη στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό. Το ΕΠΑΛ Μούδρου υπολειτουργεί καθώς απουσιάζουν από αυτό πέντε εκπαιδευτικοί (δύο μηχανολόγοι ΠΕ 17-02, δύο ηλεκτρολόγοι ΠΕ 17-03 και ένας εκπαιδευτικός οχημάτων ΠΕ 18-18) με αποτέλεσμα να χάνονται εβδομαδιαίως εκατό διδακτικές ώρες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Σοφία Καλαντίδου και Βέρα Νικολαΐδου, ρωτούν την αρμόδια υπουργό, ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να καλυφθούν τα κενά στο ΕΠΑΛ Μούδρου της Λήμνου μέσα από προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

-- Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρεία ΕΡΚΑΤ και συγκεκριμένα στο έργο κατασκευής του ΕΡΑΣΙΝΕΙΟΥ Ογκολογικού Νοσοκομείου στο Κορωπί Αττικής, λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης πληρωμής των δεδουλευμένων αποδοχών τους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Πρωτούλης, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Μαρίνος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, να μην επαναληφθεί στο εξής μια τέτοια πρακτική και να συμμορφωθεί η εταιρεία σε όλες τις οικονομικές και ασφαλιστικές της υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών τους οργανισμών.

-- Τη διακοπή των εργασιών και την απόλυση όλων των εργαζομένων στο έργο του Φράγματος Αχυρων Ν. Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει το ΚΚΕ. Η διακοπή του έργου του Φράγματος Αχυρων δείχνει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων τουλάχιστον των τελευταίων 10 χρόνων και εντάσσεται στους στόχους της ΕΕ για απαξίωση της αγροτικής παραγωγής, τη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και την ερήμωση της υπαίθρου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μπάμπης Χαραλάμπους ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα καταβληθούν τα χρήματα των πιστωτικών λογαριασμών για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου και αν θα διασφαλισθεί και για τους 120 εργαζόμενους το δικαίωμα στην εργασία.

-- Προβλήματα εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες και Ολυμπιακή Αεροπλοΐα. Παρά τη δέσμευση ότι θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων, μέχρι στιγμής διασφαλίζονται τα συμφέροντα των ιδιωτών που λυμαίνονται το χώρο των αερομεταφορών, με πρόσφατο παράδειγμα τις άγονες γραμμές. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Μαυρίκος, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Πρωτούλης ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, γιατί οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, γιατί οι διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν καλύπτουν το σύνολο των συμβασιούχων της ΟΑ, ενώ την ίδια ώρα συμπεριλαμβάνονται κάποια στελέχη τα οποία βοήθησαν στο έργο αποκρατικοποίησης - διάλυσης της ΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ