Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑπροκειμένου να απολογηθεί σήμερα στον αναπληρωτή εφέτη Ειδικό Ανακριτή Κ. Μπαλτά, έλαβε ο 26χρονος φοιτητής, που κατηγορείται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η μητέρα του, χτες, μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι στελέχη της Αντιτρομοκρατικής τής είπαν, ότι ο γιος της δεν έχει σχέση και πως επειδή είχε περάσει από το σπίτι του Χαλανδρίου, το 2007, έπρεπε να το δηλώσει όταν άκουσε για συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος είχε συλληφθεί το Μάη του 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και έδινε το «παρών» το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε στις 31 Δεκέμβρη 2009 και συνελήφθη όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει το «παρών». Η συνήγορος του 26χρονου υποστήριξε ότι σήμερα θα καταθέσει στοιχεία που αποδεικνύουν πως το χρονικό διάστημα που έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις στην πολυκατοικία του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Π. Χηνοφώτη και στο γραφείο της νυν υπουργού Οικονομίας Λ. Κατσέλη, ο κατηγορούμενος βρισκόταν στα Τρίκαλα όπου δούλευε.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕχτες η Ολομέλεια Εφετών και όρισε ομόφωνα, εφέτη ανακριτή τον πρόεδρο Εφετών Χρήστο Χασιώτη, στην υπόθεση του προέδρου πρωτοδικών Νίκου Ζαγοριανού, πρώην ανακριτή της δικογραφίας της «Ζίμενς». Ο Χ. Χασιώτης θα χειριστεί τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας που αφορά πράξεις και παραλείψεις του, στο χειρισμό της υπόθεσης της «Ζίμενς».

ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ χειρούργο Τιμολέοντα Κακαβούλη, του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» της Νέας Ιωνίας, ανατέθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης στον «Ευαγγελισμό», σχετικά με την υπόθεση νοσηλείας του Νίκου Κακαουνάκη. Η ΕΔΕ γίνεται μετά από εντολή της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ