Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απολογία αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του Χιλιανού

Μέχρι αργά χτες το βράδυ απολογούνταν οι τρεις από τους πέντε αστυνομικούς (οι δύο ειδικοί φρουροί και ο υπαστυνόμος β') του Αστυνομικού Τμήματος Ακρόπολης που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Χιλιανού μετανάστη και για κατάχρηση εξουσίας. Η υπόθεση αφορά στην κακοποίηση του μετανάστη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση ενός ειδικού φρουρού ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο υπαστυνόμος β' και ο άλλος ειδικός φρουρός.

Οι δύο άλλοι αστυνομικοί που κατηγορούνταν για άμεση συνεργία σε κακοποίηση έχουν απολογηθεί στη 2η ανακρίτρια και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το βασανισμό του κρατουμένου, αλλά νόμιζαν ότι οι συνάδελφοί τους τον χτυπούσαν γιατί εκείνος αποπειράθηκε να αποδράσει από το τμήμα και αντιστάθηκε όταν προσπάθησαν να του φορέσουν χειροπέδες.

Να υπογραμμίσουμε, τέλος, ότι ο Χιλιανός μετανάστης νοσηλεύεται με πολλαπλές θλαστικές κακώσεις στο σώμα και στα κάτω άκρα, τα οποία δεν μπορεί να κινήσει. Επίσης, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, παρουσιάζει οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της μυικής καταστροφής, «από πολλαπλές πλήξεις, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και επιμήκης ράβδος». Οπως σημειώνεται στην έκθεση, «το αποτύπωμα δε του οργάνου εμφανίζεται στο αριστερό πλάγιο και δεξιό πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, στην πρόσθια επιφάνεια του αριστερού μηρού και πολλαπλώς στο οπίσθιο θωρακικό αποτύπωμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ