Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ενα σπίτι παραμύθια»

Επτά μουσικά παιδικά παραμύθια, με τίτλο «Ενα σπίτι παραμύθια» των Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνας Νικολακοπούλου παρουσιάζονται στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Αθηναΐς». Οταν ο Σταμάτης πρωτοσυνάντησε την Λίνα, τα πρώτα πράγματα που επιθυμούσαν να συνδημιουργήσουν ήταν παραμύθια για παιδιά. Ο Σταμάτης μελοποιούσε και η Λίνα έγραφε έμμετρα παραμύθια. Επτά από τα σαράντα επτά τραγουδιστά παραμύθια που είχαν φτιάξει για μικρή ορχήστρα, έναν αφηγητή και ήρωες που τα λένε τραγουδιστά, ξαναέρχονται στο φως.

«Η συναυλία των ζώων» των αδερφών Γκριμ, «Η πεντάμορφη και το τέρας» της Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve, «Ο Τζακ κι η Φασολιά» του Joseph Jacobs, «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα» του Hans Christian Andersen, «Η έξυπνη Γκρέτα» των αδερφών Γκριμ, «Το πετροκάραβο» και «Ενα σπίτι παραμύθια» της Λίνας Νικολακοπούλου αποτελούν τον πρώτο κύκλο των επτά πρώτων παραμυθιών.

Τέσσερις νέοι ηθοποιοί - τραγουδιστές της ομάδας «Σπείρα - Σπείρα», ακορντεόν και κρουστά, χάρτινες κούκλες και πολλή φαντασία συνθέτουν την παράσταση. Ο Βασίλης Βασιλάκης φτιάχνει κούκλες, παίζει μαριονέτες, μεταμορφώνει χαρτιά και εφημερίδες επί σκηνής, συμμετέχοντας σ' ένα παιχνίδι μουσικής και τραγουδιών με τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Ρούχα φτιαγμένα από χαρτί και άλλα υλικά, δημιουργίες του εικαστικού Νίκου Φλώρου, ντύνουν τους ηθοποιούς και μεταφέρουν το κοινό στο μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Δραματουργική επεξεργασία - επιμέλεια Γιολάντας Σκαφτούρου, σκηνικό Μανόλη Παντελιδάκη, χορογραφία Αναστασίας Γεωργαλά, επιμέλεια κοστουμιών Δέσποινας Χειμώνα. Παίζουν: Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Γεροντίδης, Τερέζα Κρητικού, Γιολάντα Σκαφτούρου, Ηρώ Σαΐα. Ακορντεόν: Αννα Λάκη. Κρουστά: Σοφία Κακουλίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ