Κυριακή 10 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ Νέο ράλι για την τιμή πετρελαίου προβλέπουν οι αναλυτές της αγοράς καυσίμων, οι οποίοι θέτουν ως στόχο τα 90 δολάρια το βαρέλι εντός του τρέχοντος τριμήνου και τα 100 έως το τέλος του έτους. Κινητήριος μοχλός της κατανάλωσης πετρελαίου θα είναι αναδυόμενες οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία και όχι οι βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ και οι ΗΠΑ, όπου η ζήτηση έχει κατά πάσα πιθανότητα αγγίξει το σημείο κορύφωσης.

ΜΠΟΪΝΓΚ - ΠΤΩΣΗ Η αμερικανική αεροναυπηγική κοινοπραξία Μπόινγκ ανέφερε την Πέμπτη κάμψη στις παραγγελίες αεροσκαφών της στη διάρκεια του 2009, εν μέσω δηλαδή της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η οποία είχε τις επιπτώσεις της τόσο στην αερομεταφορά των επιβατών, όσο και στις αερομεταφορές φορτίων. Αναλυτικά και μετά από 121 ακυρώσεις παραγγελιών, η Μπόινγκ είχε τελικά 142 παραγγελίες αεροσκαφών της όλο το 2009 - από 662 το προηγούμενο έτος.

ΓΑΛΛΙΑ - ΕΛΛΕΙΜΜΑ Χαμηλότερα από το αρχικά προβλεπόμενο 8,2% θα κινηθεί το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας το 2009, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Προϋπολογισμού. «Το δημόσιο έλλειμμα δε θα υπερβεί πιθανώς το 8% του ΑΕΠ το 2009», ανέφερε χαρακτηριστικά βοηθός του Ερικ Γουέρθ, του αρμόδιου υπουργού Προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση προέβλεπε αρχικά ότι το έλλειμμα θα ήταν στο 8,2% το 2009 και στο 8,5% του ΑΕΠ το 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ