Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Εξαγγελίες για μείωση των αποζημιώσεων

Δημαγωγικά προσπαθεί να αξιοποιήσει το ζήτημα η κυβέρνηση

Tη μείωση της αποζημίωσης που παίρνουν οι βουλευτές από τη συμμετοχή τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και τη φορολόγηση των δύο επιπλέον μισθών (15ο και 16ο) που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής με μορφή επιδόματος, εξήγγειλε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, στο όνομα του να συμβάλει η Βουλή στη γενικότερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ανέφερε ακόμα ότι θα προτείνει τη μείωση κατά 15% της αποζημίωσης των βουλευτών από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές (είναι 300 περίπου ευρώ μεικτά ανά συνεδρίαση) και είπε ότι η μείωση κατά 5% των μισθών των βουλευτών που ίσχυσε το 2009 θα συνεχιστεί και το 2010.

Για τους υπαλλήλους της Βουλής, ο Φ. Πετσάλνικος είπε ότι θα προτείνει τη φορολόγηση των δύο επιπλέον μισθών (τους παίρνουν με το άνοιγμα και το κλείσιμο της Ολομέλειας) ανάλογα με τη φορολογική κλίμακα του κάθε υπαλλήλου. Ανεξάρτητα από την αναγκαιότητά τους, είναι φανερό ότι το σύνολο των μέτρων που ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Βουλής εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης από τη μια να δείξει ότι αγωνιά για το «νοικοκύρεμα» του κράτους και από την άλλη να συνδέσει επικοινωνιακά αυτό το «νοικοκύρεμα» με την αντιμετώπιση δήθεν της κρίσης, απομακρύνοντας την κουβέντα από τις ληστρικές επιδοτήσεις και τα άλλα προνόμια που χαρίζει στο κεφάλαιο, την ίδια ώρα που εξελίσσεται η ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων και του λαού.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ έχει προτείνει εδώ και καιρό τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης την οποία οι βουλευτές του Κόμματος καταθέτουν στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και έχει ζητήσει την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, προβλέποντας ότι οι βουλευτές θα παίρνουν μία σύνταξη από το ασφαλιστικό ταμείο στο οποίο ανήκαν πριν να εκλεγούν βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ