Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τεμενάδες στη διαδικασία για να κρυφτεί η ουσία

Ασφαιρη διαμάχη με τη ΝΔ, την ώρα που παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ονομαστικής μείωσης των συντάξεων

Στο διαδικαστικό ζήτημα για το αν ήταν θεμιτός ή όχι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση εσπευσμένα κατέθεσε χτες τη νέα φορομπηχτική τροπολογία, επικεντρώθηκε η αποπροσανατολιστική διαμάχη ανάμεσα στους δυο εταίρους του δικομματισμού, με δεδομένη την απόλυτη συμφωνία τους στο περιεχόμενο και στην κατεύθυνση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό νομοθέτημα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολίασε: «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε την χείριστη κοινοβουλευτική πρακτική των αιφνιδιαστικών τροπολογιών. Πρακτική του παρελθόντος, που είχε απορρίψει - στα λόγια - ο κ. Γ. Παπανδρέου». Ο Π. Παναγιωτόπουλος μίλησε ακόμα για «έντονο παρασκήνιο, που κράτησε όλη τη χτεσινή (προχτεσινή) νύχτα», ωσότου «η περιφερόμενη από γραφείο σε γραφείο, περιβόητη, πλέον, τροπολογία, κατατέθηκε σήμερα (χτες) το πρωί».

Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδραξε την ευκαιρία να τραβήξει τη συζήτηση μακριά από το ληστρικό περιεχόμενο της τροπολογίας και να οχυρωθεί πίσω από τη βολική για την κυβέρνηση υπεράσπιση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. «Βεβαίως, καταδικάζαμε και καταδικάζουμε κάθε αιφνιδιασμό, έτσι όπως γινόταν και από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και ως χρόνια πρακτική» είπε ο Γ. Πεταλωτής και ισχυρίστηκε ότι «δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν, από τη στιγμή που ήταν και προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ότι θα φέρουμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα».

Ομολόγησε μάλιστα ότι η τροπολογία έχει αποκλειστικά φοροεισπραχτικό χαρακτήρα, αφού, όπως είπε, «με δεδομένο ότι είχε προαναγγελθεί αυτού του είδους η φορολόγηση, έχει παρατηρηθεί σωρεία μεταβιβάσεων μεγάλων περιουσιών, γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών, έτσι ώστε να μπορέσουν κάποιοι πολίτες οι οποίοι διαθέτουν μεγάλες περιουσίες, να τις μεταβιβάσουν στα παιδιά τους και να ωφεληθούν από αυτό το διάστημα. Αρα, θα έπρεπε και η Πολιτεία να κινηθεί στο πλαίσιο της προστασίας της φορολογίας που θα προέκυπτε».

Δημαγωγώντας για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ο Γ. Πεταλωτής ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «θα προστατεύσει τα χαμηλά και τα μεσαία οικονομικά κοινωνικά στρώματα», ενώ δεν απέκλεισε σε μια πορεία να υιοθετήσει και την πρόταση των εκπροσώπων της Κομισιόν για ονομαστική μείωση των συντάξεων. Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οι κοινοτικοί έκαναν κάποιες προτάσεις (...) Από εκεί και πέρα, εμείς παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα σταθερότητας. Αυτό το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί εν τέλει και θα κριθεί και θα είναι δικές μας οι αποφάσεις για το τι θα περιληφθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικοινωνιακά τεχνάσματα με στόχο τον αποπροσανατολισμό (2010-11-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-11-10 00:00:00.0)
Απαντά με αυταρχισμό στις λαϊκές κινητοποιήσεις (2010-09-30 00:00:00.0)
Αναγκαίο συμπλήρωμα στη βάρβαρη επίθεση (2010-08-10 00:00:00.0)
Ενιαία γραμμή ενάντια στους εργατικούς αγώνες (2010-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ