Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις και μαζικές διαδηλώσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΧΕΡΑΤ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Στόχος επίθεσης με ρουκέτες έγινε χτες το νέο αμερικανικό προξενείο στην επαρχία Χεράτ, στο Δυτικό Αφγανιστάν, χωρίς να αναφερθούν θύματα, καθώς την ώρα της επίθεσης - η οποία αποδίδεται στους «αντάρτες των Ταλιμπάν» - δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στο κτίριο. Σε δεύτερη επίθεση στην επαρχία Ουρουζγκάν, σκοτώθηκαν οκτώ Αφγανοί στρατιώτες, ενώ σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην επαρχία Λογκάρ, έχασαν τη ζωή τους δύο πράκτορες των αφγανικών μυστικών υπηρεσιών.

Χτες δημοσιοποιήθηκε ότι δικαστήριο της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ, άσκησε δίωξη εναντίον δύο εργαζομένων της μισθοφορικής XE - πρώην «Blackwater» - με την κατηγορία του φόνου δευτέρου βαθμού, πρόθεση ανθρωποκτονίας και οπλοφορίας, για το θάνατο δύο Αφγανών, που σκοτώθηκαν τον περασμένο χρόνο στην Καμπούλ, όταν οι δύο μισθοφόροι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, χωρίς να γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή, στο Αφγανιστάν εντείνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων αμάχων, με αποτέλεσμα να ξεσπούν μαζικές αντικατοχικές διαδηλώσεις, με κεντρικό σύνθημα «θάνατος στους Αμερικάνους». Στην όξυνση του αντικατοχικού κλίματος, το ΝΑΤΟ δικαιολογείται με το σαθρό επιχείρημα ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ευθύνονται για το θάνατο 190 αμάχων, τον περασμένο χρόνο και τον τραυματισμό 344, έναντι 1.011 που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των Ταλιμπάν και 2.407 που τραυματίστηκαν, προκαλώντας ακόμα περισσότερο, δεδομένου ότι οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις δε διστάζουν ακόμα και να βαφτίζουν τους αμάχους «μαχητές», στις επιθέσεις τους σε συνεργασία με την κυβέρνηση δημοσιοποιώντας πλαστά στοιχεία. Αλλωστε τον αφγανικό λαό λίγο ενδιαφέρει ποιος ευθύνεται για τους θανάτους, που βλέπει ως συνέπεια του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσπαθώντας να επιβιώσει σε διασταυρούμενα πυρά. Συνήθως δε κατοχικά στρατεύματα και «μαχητές των Ταλιμπάν», αποδεικνύουν την αλληλεξάρτησή τους...

Εν τω μεταξύ οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, συνεχίζουν την εξαγωγή πολέμου στο γειτονικό Πακιστάν, πραγματοποιώντας νέες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη χθες, στο Βόρειο Ουαζιριστάν σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους που ως συνήθως χαρακτηρίστηκαν «μαχητές των Ταλιμπάν».

Στο Καράτσι οκτώ «ύποπτοι μαχητές των Ταλιμπάν» σκοτώθηκαν όταν, σύμφωνα με τις αρχές, από λάθος πυροδοτήθηκαν εκρηκτικά υλικά που είχαν για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ