Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Απελάσεις και πρόστιμα

ΠΑΡΙΣΙ.--

Την απέλαση ενός Αιγύπτιου μουσουλμάνου ιεροδιδάσκαλου ανακοίνωσε, χτες, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Ο Μπρις Ορτεφέ χαρακτήρισε τον Ιμπραχίμ αλ Σουντάρι «επικίνδυνο» καθώς στα κηρύγματά του σε τέμενος λίγο έξω από το Παρίσι, όλους τους τελευταίους μήνες, παρακινούσε τους ακροατές του να «εξαπολύσουν επιθέσεις κατά της Δύσης και των απίστων». Πρόκειται για την 129η απέλαση για παρόμοιους λόγους που αποφασίζεται από το 2001.

Την ίδια ώρα, ζωηρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Κοινοβούλιο με αφορμή νομοσχέδιο που το κυβερνών κόμμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει, εντός των επομένων ημερών, το οποίο θα προβλέπει την επιβολή τσουχτερών προστίμων για όσες γυναίκες φορούν μπούργκα ή ανάλογο ένδυμα που καλύπτει το πρόσωπο, το κεφάλι και όλο το σώμα, σε δημόσιο χώρο. Το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμα από 750 έως 1.000 ευρώ για τις ίδιες τις γυναίκες, αλλά ακόμη μεγαλύτερα για όσους άνδρες επιβάλλουν στις συζύγους, στις κόρες ή σε κάποια άλλη γυναίκα συγγενή τους, να φέρει τα συγκεκριμένα ενδύματα.

Τους τελευταίους μήνες, ολοένα περισσότερες είναι οι γυναίκες που κυκλοφορούν με μπούργκα στους δρόμους γαλλικών πόλεων, ιδιαίτερα του νότου. Το φαινόμενο έχει θορυβήσει τις αρχές καθώς η Γαλλία είναι η χώρα της δυτικής Ευρώπης με το μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ