Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Διαδηλώνουν σήμερα αγρότες - κτηνοτρόφοι

ΧΑΝΙΑ--

Για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής αλλά και την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κομμάτων που τη στηρίζουν στο σύνολό της, διαδηλώνουν σήμερα το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΥ.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού μαζί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, θα συγκεντρωθούν σήμερα, Τρίτη 12 Γενάρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και από κει θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο μέσα στην πόλη των Χανίων.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται επίσης και για την επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών αγροτών και να «πετάξει» από την αγροτική παραγωγή τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των μεγαλοαγροτοκτηνοτρόφων αλλά και των υποταγμένων και νόθων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΕΣΑΣΕ, της ΣΥΔΑΣΕ και της τοπικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο νομό Χανίων θα μείνουν μόλις 1.470 αγρότες. Το ξεπέταγμα των υπόλοιπων από την αγροτική παραγωγή θα ξεκινήσει από 1/1/2010 με τον «έλεγχο υγείας της ΚΑΠ» και το κόψιμο των επιδοτήσεων των μικρών παραγωγών.

Οι τιμές στα βασικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα του νομού πάνε από το κακό στο χειρότερο και δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής. Το λάδι κατρακύλησε στα 2 ευρώ ενώ τα εσπεριδοειδή δεν πουλιούνται καν.

Στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ συμμετέχουν ήδη με αποφάσεις τους, ο κτηνοτροφικός σύλλογος Ν. Χανίων, οι αγροτικοί σύλλογοι Δήμου Μύθημνας, Δήμου Αρμένων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Παλαιών Ρουμάτων, Κάινας - Αποκορώνου και Αμυγδαλοκεφαλίου - Κισσάμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ