Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Αγωνιστικός αναβρασμός

Μπροστά στη λαίλαπα της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ - ελληνικών κυβερνήσεων, οι ξωμάχοι της αγροτιάς έχουν να επιλέξουν ή το ξεκλήρισμα ή τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται αγρότες σε Φθιώτιδα, Λιβαδειά και Εύβοια, κόντρα στις συμβιβασμένες αγροτοσυνδικαλιστικές ηγεσίες που και πάλι προσπαθούν να εγκλωβίσουν, σε ανώδυνους για το σύστημα δρόμους, τις αγωνιστικές διαθέσεις των μικρομεσαίων παραγωγών.

Η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων συνεχίζεται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τιμές «ξεφτίλας» που δίνουν για το βαμβάκι, μόλις 0,29 ευρώ το κιλό. Τα σιτάρια παραμένουν στις αποθήκες, αφού κι εκεί οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 0,16 ευρώ το κιλό. Τα παραπάνω συζητήθηκαν σε χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε ότι η φετινή χρονιά θα είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα του ξεκληρίσματος των μικρών παραγωγών, εκτός αν αυτοί πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ελαιοπαραγωγοί της Ανατολικής Φθιώτιδας, οι οποίοι επιπλέον είδαν τις σοδειές τους να καταστρέφονται εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Οι περιοδείες της ΠΑΣΥ συνεχίζονται στα χωριά των παραπάνω περιοχών, ενώ ήδη οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελασγίας και Εχιναίων έχουν αποφασίσει συγκέντρωση με αγροτικά μηχανήματα στα διόδια της Πελασγίας μεθαύριο Πέμπτη 14 Γενάρη. Ανάλογη απόφαση για αγωνιστική κάθοδο στους δρόμους αναμένεται να πάρουν και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μαντουδίου, Σπαθαρίου και Κυρίνθου σε σύσκεψη που πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην Κύρινθο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ