Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΒΡΟΣ
Στους δρόμους στις 17 του μήνα

Απαιτώντας μια άλλη αγροτική πολιτική και να σταματήσει η εκμετάλλευσή τους, οι αγρότες του Εβρου αποφάσισαν να βγάλουν τα τρακτέρ τους στις 17 Γενάρη και να στήσουν μπλόκα στα τελωνεία του νομού.

Σε μια μαζική σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» στο Εργατικό Κέντρο της Νέας Ορεστιάδας οι συμμετέχοντας, σε κλίμα αγωνιστικότητας, εξέφρασαν την αντίθεση τους στους κανονισμούς της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), που έχουν σαν στόχο, να τους διώξουν από τα χωράφια και τα χωριά τους και να παραδώσουν τη γη, την παραγωγή και την εμπορία των αγροτικών προϊόντων σε λίγα χέρια. Τονίστηκε ότι η αγροτική πολιτική, όπως αυτή καθορίζεται από τους κανονισμούς της ΚΑΠ, που ψήφισαν στις Βρυξέλλες και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, μπορεί να συμφέρει τους μεσάζοντες, τους εμποροβιομήχανους και τις πολυεθνικές, έχει όμως οδηγήσει στην καταστροφή χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά. Αναφέρθηκε ακόμη ότι αν αυτή η αντιαγροτική πολιτική δεν αλλάξει, το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτών θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν καταχρεωμένοι την αγροτική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι αγρότες του νομού όπως και οι συνάδελφοι τους στις άλλες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν:

- Μεγάλη πτώση των τιμών παραγωγού σε όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

- «Κατακλυσμό» της αγοράς από εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα.

- Τεράστιες ποσότητες απούλητης και απλήρωτης παραγωγής.

- Αποδεκατισμό των επιδοτήσεων και καθυστέρηση της καταβολής τους.

- Διόγκωση του κόστους παραγωγής με συνεχείς ανατιμήσεις στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Αποφάσεις για κινητοποιήσεις αποφασίζουν και οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας που προγραμματίζουν από σήμερα συσκέψεις στους νομούς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ