Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Ζητά νέα στήριξη των επιχειρηματιών

Ο τουρισμός «Δεν μπορεί εσαεί μόνο να προσφέρει», δήλωσε χτες ο απερχόμενος πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γερ. Φωκάς, στο πλαίσιο της ετήσιας δεξίωσής του, αξιώνοντας για μία ακόμη φορά αποτελεσματική στήριξη για να στηριχθεί και η εθνική οικονομία! Η δήλωση εντάσσεται στη διαρκή πίεση που ασκούν οι φορείς του τουρισμού και ειδικά των ξενοδόχων για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις, πέρα από αυτές που είχε υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Γερ. Φωκάς τόνισε - στο ίδιο πνεύμα - ότι «οφείλουμε να αγωνιστούμε για να θωρακίσουμε τη μόνη ισχυρή πηγή άντλησης πόρων της ελληνικής οικονομίας: τη βιομηχανία του τουρισμού». Ωστόσο, παρότι οι εκπρόσωποι των μεγαλοξενοδόχων δραματοποιούν την κατάσταση για την πορεία των επιχειρήσεών τους και τις προοπτικές, φαίνεται ότι δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Η πολυεθνική «Starwood» ανακοίνωσε χτες ότι την άνοιξη θα εγκαινιαστεί το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας «Sheraton» στην Ελλάδα στη Ρόδο, με 401 δωμάτια. Απτόητη από την κρίση, προφανώς θεωρεί ότι η επένδυσή της θα αποδώσει ικανοποιητικά.

Χτες, πάντως, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) χαρακτήρισε «καταστροφική για τον τουρισμό» την πιθανότητα αύξησης του ΦΠΑ στο 15% από 9% που ισχύει σήμερα για ξενοδοχεία και εστιατόρια. Ο ΣΕΤΕ προσεγγίζει το θέμα ως πλήγμα της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες, ωστόσο η αύξηση των τιμών θα στερήσει κι άλλο τις διακοπές από τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ