Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Χειροπιαστά μέτρα» στο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Χειροπιαστά μέτρα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση ο νέος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Ολι Ρεντ, ο οποίος με χτεσινές του δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες απτά και χειροπιαστά μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα», ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα μας «γνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης».

«Προβλήματα» στα δημοσιονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιήσει οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ διαπιστώνει η ευρωενωσιακή Στατιστική Υπηρεσία (Γιουροστάτ). Σε αυτό το πλαίσιο βάζοντας πλάτες στην κυβερνητική πολιτική σημειώνουν πως αν δεν πάρουν πειστικές απαντήσεις δεν πρόκειται να τα επικυρώσουν. Και ενώ ο κοινοτικός επίτροπος ζητά «απτά και χειροπιαστά μέτρα», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη εξαπολύσει άγρια επίθεση σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, μέσα από την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα, τις υπέρμετρες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και τη φορολογία σε ποτά και τσιγάρα. Μόνο από τα τελευταία προσδοκά να εισπράξει 1 δισ. ευρώ. Στο στόχαστρο των κυβερνητικών μέτρων βρίσκεται και η μικρή και μεσαία κατοικία, καθώς εξετάζονται διάφορα μέτρα φοροεπιδρομής (μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, ή ακόμα και υπολογισμός του φόρου στις μεταβιβάσεις ακινήτων με βάση τις τιμές αγοράς).

Την κυβερνητική συμφωνία στις αιτιάσεις των Βρυξελλών και των «αγορών» επιβεβαίωσε και με χτεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Μιλώντας στην τηλεόραση του «Ρόιτερς», υποστήριξε ότι «η ΕΕ θα αποδεχτεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης χωρίς προβλήματα», ενώ πρόσθεσε ότι αυτό θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση στο τέλος της τρέχουσας βδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έρχεται αύριο στη χώρα μας προκειμένου να εξετάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας... Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι δαπάνες Υγείας και περίθαλψης, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, αναμένεται να βρεθούν για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων, στις συναντήσεις που θα έχει η αντιπροσωπεία με φορείς του δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ