Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Μακραίνει η λίστα των ανέργων

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κινητοποίηση στη Λάρισα
Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κινητοποίηση στη Λάρισα
Ακόμα 60 εργαζόμενοι προστέθηκαν, τις τελευταίες μέρες, στη μακρά λίστα των ανέργων, στο Νομό Λάρισας, που αυξάνεται συνεχώς. Στο δρόμο της ανεργίας πετάχτηκαν οι 30 εργάτες του εργοστασίου μετάλλου «ΚΑΡΑΛΗΣ», που έβαλε λουκέτο. Πριν λίγα χρόνια στην επιχείρηση εργάζονταν συνολικά πάνω από 150 άτομα.

Χωρίς δουλειά έμειναν, επίσης, οι 14 εργαζόμενοι του καταστήματος εστίασης «Σαμαρίδης», στα Τέμπη, που, επίσης, έβαλε λουκέτο, μετά το κλείσιμο του δρόμου από τις καταπτώσεις βράχων. Με απόλυση κινδυνεύουν, δε, άλλοι 60 συνάδελφοί τους που απασχολούνται σε όλα τα καταστήματα στα Τέμπη. Αλλοι 8 εργαζόμενοι απολύθηκαν από το εργοστάσιο ξύλου «Λόκας» και 4 απολύσεις έγιναν στην επιχείρηση σκυροδέματος «Μπετομίξ», στο Ομόλιο Λάρισας.

Μέσα σ' αυτές τις εξελίξεις, η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του νομού χωρίς δισταγμό να καταγγέλλουν κάθε τέτοιο γεγονός και τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε δυνατό τρόπο. Στην ίδια κατεύθυνση, άμεση ήταν και η απάντηση που έδωσε η Γραμματεία, μαζί με το Εργατικό Κέντρο και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων του νομού, στις απολύσεις που ξεκίνησαν στα σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» (3 απολύσεις στη Λάρισα και 2 στην Καρδίτσα). Προχτές το βράδυ έγινε αποκλεισμός καταστήματος του ομίλου στη Λάρισα, όπου απολύθηκε εργαζόμενη επειδή πρωτοστάτησε στην οργάνωση των συναδέλφων της και στη συσπείρωσή τους στο ταξικό Σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας σχετικά με τις απολύσεις στο «Γαλαξία» καλεί τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει «άκρα του τάφου σιωπή» και να οργανωθούν στο σωματείο για να σπάσουν με την ενότητά τους την εργοδοτική τρομοκρατία. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ