Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μαρία Ματσούκη Δενδρινού
Μαρία Ματσούκη Δενδρινού
φωτό

Στη μνήμη του φίλου και συντρόφου μας ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΝΑΚΗ, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ανω Λιοσίων.

Οι σύντροφοί του: Μαίρη και Παναγιώτης Πρωτούλης

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΝΑΚΗ, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, και του Ι. ΣΤΑΛΙΝ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ν/Δ Αχτίδας της ΚΟΑ, 150 ευρώ.

Ασημάκης - Κωνσταντίνος - Ταξιάρχης

***

Στις 9 Γενάρη 2010 έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ. Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 10/1/2010, στο χωριό μας Αγ. Δημήτριος Νιάτων Λακωνίας.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟ Υμηττού, 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Ο αδελφός τουΓιώργος Παναγ. Γραμματικάκης

***

Στη μνήμη του αξέχαστου σ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΩΠΟΔΗ προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Αγ. Σπυρίδωνα Αιγάλεω, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Γεώργιος Στεφανάκης

***

φωτό 2

Στη μνήμη του κουμπάρου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ και του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Νέου Κόσμου.

Οικ. Γ. Παπαβασιλείου

***

φωτό

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ζωγράφου.

Η κόρη του Μαίρη

οι εγγονές του Δήμητρα και Αφροδίτη

Κλεόβουλος Αναστ. Δενδρινός
Κλεόβουλος Αναστ. Δενδρινός
***

φωτό

Ο Μιχάλης Κιοσσόγλου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της Αχτίδας Υγείας - Πρόνειας, 30 ευρώ στη μνήμη του πατέρα του ΚΙΟΣΣΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ και της ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΤΣΟΥΚΗ - ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ, οι οποίοι έζησαν και «έφυγαν» πιστοί στα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, οι κόρες τους προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ν. Φρυγίας, 250 ευρώ.

Νίκη, Ελευθερία, Ειρήνη

***

Στη μνήμη της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΣΥΜΝΙΩΤΗ (Κοντοδήμα) που έφυγε από τη ζωή εδώ και 50 χρόνια, προσφέρω το ποσό των 200 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαβαλούς.

Αθανάσιος Συμνιώτης

***

Στη μνήμη του σ. ΚΩΣΤΑ ΤΑΡΝΑΡΑ, αξιωματικού του ΔΣΕ που έπεσε ηρωικά στα Χάσια, το 1948, προσφέρω, μέσω ΚΟ Μακρύνειας (Γαβαλούς), το ποσό των 200 ευρώ για την εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αθανάσιος Συμνιώτης

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΑΤΟΥ, που εκτελέστηκε στα 1949 στο Γηροκομείο της Πάτρας. Επίσης, στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΡΑΤΟΥ και των αγωνιστών ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (ΕΛΑΝ Μεσολογγίου) και ΣΑΛΑΓΑ ΙΩΑΝΝΗ, που βασανίστηκε στο κολαστήριο της Γυάρου, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Κώστας Καραπατάκης
Κώστας Καραπατάκης
Τα παιδιά του

Πετράτος Αντώνης και Πετράτου - Οικονόμου Αννα

***

φωτό

Στη μνήμη του σφου ΚΙΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, ο Πέτρος Ματσούκης προσφέρει 600 ευρώ, μέσω της ΝΟ ΑΕΙ/ΤΕΙ Πάτρας.

***

φωτό

Την Κυριακή 22 Νοέμβρη 2009 έφυγε από την ζωή ο σύζυγος, πατέρας και παππούς ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΤΟΥΦΑΣ σε ηλικία 82 ετών, μέλος του ΚΚΕ μέχρι τα στερνά του. Ηταν πάντα παρών σε όλους τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία, για να πάψει να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό. Σε όλη του τη ζωή εκπλήρωσε στο ακέραιο το καθήκον του απέναντι στην εργατική τάξη, την κοινωνία και την οικογένειά του. Καλό ταξίδι σύντροφε.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Μαραθόκαμπου Σάμου. Επίσης, οι σ. Τ. και Κ. που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην Κηδεία του προσφέρουν σαν ελάχιστο χρέος στη μνήμη του το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Μαραθόκαμπου Σάμου. «Στη μνήμη του σ. Δημοσθένη που έφυγε από τη ζωή έτσι απλά και ήσυχα χωρίς να προλάβουμε να τον αποχαιρετίσουμε. Που αγαπούσε πολύ τη ζωή και τους νεολαίους που πάντα τον τριγύριζαν γιατί τον σεβόντουσαν και τον αγαπούσαν. Τα παιδιά και τα εγγόνια του μπορούν να είναι περήφανα για τον πατέρα και παππού τους. Κοιμήσου ήσυχα σ. Δημοσθένη».

***

φωτό

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΖΑΧΑΡΟΥ, ακούραστου αγωνιστή και μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουν, μέσω ΚΟ Χολαργού, για ενίσχυση των αγώνων του ΚΚΕ, 400 ευρώ, ο γιος του Θεοδόσης και τ' αδέλφια του Χαρίκλεια, Δημήτρης και Νίκος.

***

Η συναγωνίστρια Αγγελική Περιστέρη προσφέρει στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Περιστερίου 50 ευρώ, στη μνήμη του συζύγου της σ. ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ, που πέθανε το 2007, αντί για λουλούδια στα τρία χρόνια από το θάνατό του.

Γιώργος Σπυρόπουλος
Γιώργος Σπυρόπουλος
***

Πριν τρία χρόνια, στις 13/1/2007, έφυγε, αναπάντεχα, από τη ζωή η αδελφούλα μου ΛΟΥΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΕΡΜΗΔΟΥ, ΕΠΟΝίτισσα. Εφυγε τόσο βιαστικά που ακόμη δεν το έχω πιστέψει.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του γαμπρού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΡΜΗΔΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, Καισαριανιώτη, που «έφυγε» στις 25 Μαρτίου 1996, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Ν. Σμύρνης.

Αννα Οικονόμου - Χαλικιά

***

Στη μνήμη του σ. ΑΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Π. Φαλήρου.

Η γυναίκα του Λεμονιά

οι κόρες του: Κατερίνα - Μαίρη

***

φωτό

Ο σ. ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ήταν μέλος της ΔΕ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Πατησίων - Ριζούπολης, παρών σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, αγαπητός στους συναγωνιστές και σεβαστός στους νέους. Πιστό μέλος του ΚΚΕ ως την τελευταία του πνοή. Υπέστη φυλακίσεις και εξορίες στα Γιούρα και τη Μακρόνησο. Αυτή ήταν η ανταμοιβή του μόλις επέστρεψε από τα χιτλερικά στρατόπεδα όπου κρατήθηκε για τρία χρόνια με τον αρ. 86.523. Εφτασε στο εκτελεστικό απόσπασμα, τον τουφέκισαν αλλά γλύτωσε πέφτοντας επάνω του ένας Εβραίος, ονόματι Μόχλο. Δεν λύγισε ποτέ, δεν συμβιβάστηκε, πάντα προχωρούσε ορθοστατών και ορθοβαδίζων. Με καρτερία αντιμετώπισε την απώλεια του γιου του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Στη μνήμη του συναγωνιστή και συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, που «έφυγε» την Κυριακή 10/1/2010, η Βασιλάκη Λιλίκα και η Κουλουμπή Αννα προσφέρουν από 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Κολιάτσου της οποίας ήταν μέλος. Επίσης 50 ευρώ προσφέρει η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.


Κώστας Κάππος
Κώστας Κάππος

Δημήτρης Κιάμος
Δημήτρης Κιάμος

Νίκος Τσουνάκης
Νίκος Τσουνάκης

Κώστας Κιόσσογλου
Κώστας Κιόσσογλου

Ιωάννης Ζαχάρου
Ιωάννης Ζαχάρου

Δημοσθένης Κατούφας
Δημοσθένης Κατούφας

Νίκος Κωνσταντινίδης
Νίκος Κωνσταντινίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ