Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη βόμβας

Η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών - Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ανέλαβε χτες την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Ενέργεια - όπως και άλλες αντίστοιχες προβοκατόρικες - που αποτελούν το καλύτερο άλλοθι για την ένταση της καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος, ενώ ευνοεί τα σχέδια όσων θέλουν να φοβίσουν το λαό.

Η πεντασέλιδη προκήρυξη ανάληψης ευθύνης δημοσιεύθηκε χτες σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και σε «τηλεοπτικό χρόνο» (στις 7.13 μ.μ.) όπως έγινε και με την έκρηξη του Σαββάτου. Στο κείμενο - ανάμεσα σε άλλα - γίνεται αναφορά στο «ρόλο των δημοσιογράφων» λέγοντας ότι «η δημοκρατία είναι το πραξικόπημα που δεν "κατεβάζει" τα τανκς στους δρόμους αλλά τις τηλεοπτικές κάμερες και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων», και ότι «την παραδοσιακή μεσολάβηση των πολιτικών κομμάτων ανέλαβαν πλέον τα μίντια» και «ολοένα και μεγαλύτερο κύμα στελέχωσης πολιτικών αξιωμάτων γίνεται από πρώην μεγαλοδημοσιογράφους» και αναφέρει τα ονόματα των Ρουσόπουλου, Παναγιωτόπουλου, Ευθυμίου, Ντινόπουλου αλλά και της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.

Ο συντάκτης ή οι συντάκτες της προκήρυξης κάνουν προσπάθεια να καταρρίψουν τη «θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων» σχετικά με τις αποκαλούμενες τρομοκρατικές οργανώσεις, λέγοντας ότι «είναι καρμπόν αντιγραφή της τεχνικής της μεταπολιτευτικής "θεωρίας των σταγονιδίων"» και πως είναι φανερή η ύπαρξη «ενός διάχυτου αντάρτικου δικτύου σε όλη την Ελλάδα».

Αναφέρονται «στο επικοινωνιακό παιχνίδι της μη μετακίνησης των ευζώνων» λέγοντας ότι «υπήρξε μετακίνησή τους στο υπερυψωμένο προαύλιο της Βουλής πριν την έκρηξη ώστε να έχουν την κατάλληλη κάλυψη». Τέλος, αναφέρονται στις συλλήψεις που έχουν γίνει για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωσή τους, λέγοντας ότι αυτή «δεν υπέστη κανενός είδους πλήγμα, αντίθετα ενδυναμωνόμαστε διαρκώς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ