Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΕΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει πως και με ποιους θα κυβερνήσει, ποια γραμμή θα ακολουθήσει στα οικονομικά και να αντιληφθεί ότι καλή η καινοτομία και η ανοικτή διαβούλευση εντός και εκτός κυβέρνησης, αλλά στο τέλος της ημέρας η χώρα χρειάζεται τη λήψη αποφάσεων και μια σαφή δομή διοίκησης του κράτους» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Η «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ»: «Και οι πιο σκληροί επικριτές της στα οικονομικά επιτελεία Σημίτη παραδέχονται ότι η Κατσέλη "έχει πράγματι μεγάλη άνεση στα θεωρητικά οικονομικά". Εξ ου και η αναφορά της υπουργού Οικονομίας σε ενδεχόμενο να έχουμε ενιαίο ΦΠΑ 15% άναψε φωτιές που έτρεχε χθες να σβήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής (...) Τι είπε η Λούκα; Οτι ο ενιαίος ΦΠΑ 15% "υπάρχει σε δημόσια διαβούλευση". Είναι περίπου η διατύπωση που είχε επιλέξει και ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή του - για ευχές και "οφ" σχόλια - με δημοσιογράφους μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (...) Ο ΦΠΑ 15% λύνει το πρόβλημα των εσόδων και είναι ένεση - ηρωίνης - στον τζίρο. Πλήττει, κυρίως, τους πιο φτωχούς, αφού χτυπάει τα είδη πρώτης ανάγκης. Αλλά βάζει λεφτά και στην αγορά και στο κράτος». (ο Δ. Μητρόπουλος στα ΝΕΑ)

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ: «"Είναι ύβρις το πολεμικό σάλπισμα" τόνισε ο κ. Κύρκος και ζήτησε οι εργαζόμενοι να εγγυηθούν την εσωτερική ειρήνη και να απορρίψουν τους "νεο Ζαχαριαδικούς τυχοδιωκτισμούς"». (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ