Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στημένη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

Επιχείρηση τρομοκράτησης από ευρωενωσιακά στελέχη. Ετοιμο το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και από το ΔΝΤ

Ο καθένας από το πόστο του και στη βάση του καταμερισμού που έχουν συναποφασίσει κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση ολοκληρώνουν το σχεδιασμό και τις στρατηγικές εξόδου της πλουτοκρατίας από τη φάση της καπιταλιστικής κρίσης σε συνθήκες άνθησης της κερδοφορίας τους. Τα σπασμένα τα φορτώνουν στα λαϊκά στρώματα και θύματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, με την κυβέρνηση και τα εδώ παπαγαλάκια τους να επιχειρούν να πείσουν για την «ανάγκη» εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δηλαδή για την αντιλαϊκή κλιμάκωση μέχρι και το 2013.

Για σήμερα αναμένεται το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα έχει μια ακόμη «περατζάδα» από νευραλγικά υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες (υπουργείο Εργασίας, Οικονομικών κ.ά.). Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η επίσκεψη του κλιμακίου έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα και αφορά στην παροχή της «τεχνογνωσίας» του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, στην επιβολή των μέτρων «μόνιμου χαρακτήρα και απόδοσης». Το στημένο παιχνίδι από την πλευρά της Κομισιόν συνεχίζεται με δηλώσεις και εκθέσεις για τη μη αξιοπιστία των δημοσιονομικών και στατιστικών στοιχείων που έχουν προβάλει οι κυβερνήσεις. Στο χορό μπαίνει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία τις επόμενες μέρες δημοσιοποιεί ανάλογη έκθεση για την ελληνική οικονομία. Μέσα στην τρέχουσα βδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητηθεί και εγκριθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας πριν αυτό πάρει την άγουσα για την Κομισιόν. Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων κοιναγορίτικων παραγόντων, «πιθανότατα θα υπάρξουν νέες νομικές διαδικασίες, δεδομένου ότι η παροχή έγκαιρων και έγκυρων στατιστικών στοιχείων εμπίπτει στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η Ελλάδα απέτυχε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της». Το παιχνίδι είναι απόλυτα στημένο και έχει μοναδικό στόχο την εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, σε άλλο μήκος κύματος τα μηνύματα που προορίζουν για τον αποπροσανατολισμό του λαού με αυτά που ανταλλάσσουν μεταξύ τους.

Το κλίμα της εξαπάτησης έρχονται να υπηρετήσουν τόσο οι επίσημες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όσο και τα διάφορα «σενάρια» σχετικά με την έκταση και τους τρόπους παραπέρα φοροαφαίμαξης του λαού. Ακόμη και αυτή η πρόσφατη τροπολογία επιβολής τρανταχτών ανατιμήσεων - επιπλέον 1 δισ. ευρώ για κάθε χρόνο - στους ειδικούς φόρους πάνω στα τσιγάρα φαίνεται να επανεξετάζεται. Ηδη κυβερνητικά στελέχη φαίνεται να αναλαμβάνουν ρόλο μεσάζοντα προκειμένου οι καπνοβιομήχανοι να μη μετακυλίσουν ολόκληρη την αύξηση στη λαϊκή κατανάλωση!

Σε κάθε περίπτωση, η δρομολογημένη συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς - συνταξιούχους χτυπάει την καμπάνα για γενικευμένες ονομαστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αρχής γενομένης από την ψήφιση και υλοποίηση του νέου φορολογικού νόμου. Σε αυτό το πλαίσιο και επειδή η μηνιαία παρακράτηση φόρου θα εκτιναχτεί στα ύψη, μειώνοντας κατακόρυφα τις αποδοχές, κυβερνητικοί παράγοντες διακινούν με τη μορφή σεναρίων την «ιδέα» αλλαγών στην κλίμακα παρακράτησης φόρου. Πρόκειται για προσπάθεια να χρυσώσουν το χάπι, αφού η επιχείρηση ξεζουμίσματος πάνω στο λαϊκό εισόδημα θα πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε χτεσινή συνέντευξη συνέχισε την τακτική «ήξεις - αφήξεις» με πρόσχημα τον υπό εξέλιξη «διάλογο» για το φορολογικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό:

  • Για τους νέους συντελεστές ΦΠΑ το μόνο που ανέφερε είναι ότι δεν υπάρχει ζήτημα ενιαίου συντελεστή στο 15%. Απόλυτα φανερό ότι έχουν έτοιμα τα χειρότερα είτε με γενικευμένες αυξήσεις είτε με άλλους τρόπους.
  • Προαναγγέλλονται νέες τρανταχτές ανατιμήσεις στους ειδικούς φόρους πάνω στα καύσιμα, που σύμφωνα με τον υπουργό είναι «υποχρέωση και στο πλαίσιο της ΕΕ».
  • Επιβεβαιώνεται η συρρίκνωση του αφορολόγητου με πρόσχημα τη σύνδεσή του με την αξία των αποδείξεων λιανικής που θα καταφέρει να μαζέψει το κάθε νοικοκυριό. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα δίνονται μεγαλύτερες «εκπτώσεις» σε αποδείξεις συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, ενώ δεκτές θα γίνονται και από σούπερ μάρκετ.
  • Εξετάζονται ρυθμίσεις για το λεγόμενο «επαναπατρισμό» κεφαλαίων. Στόχος τους η τόνωση των τραπεζών σε όφελος και των άλλων μερίδων της πλουτοκρατίας. Στο απυρόβλητο μένει το σημερινό καθεστώς φορολογίας των καταθέσεων.
  • Για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων επίσης προαναγγέλλονται τρανταχτές ανατιμήσεις, έτσι ώστε να υπάρξει «μεγαλύτερη σύγκλιση με τις εμπορικές αξίες».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ