Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Σε επιχειρηματικά συμφέροντα το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης

Το «πράσινο φως» για τη μετασκευή σε εμπορικό και επιχειρηματικό συγκρότημα για τα ιδιωτικά συμφέροντα του κτιρίου που λειτούργησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ως Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης «ανάβει» η εισήγηση της συμβούλου Επικρατείας Ε. Σαρπ στην αυριανή Ολομέλεια του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες «Lamda Δομή» και «Lamda Development» έχουν νοικιάζει για 40 χρόνια το κτίριο από την εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ».

Κάτοικοι των γύρω περιοχών Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Νέας Ιωνίας, καθώς και μαζικοί φορείς (εμπορικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι), με προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας στρέφονταν κατά της μετατροπής του κτιρίου σε εμπορικό κέντρο. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι με τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου θα υποβαθμιστεί το περιβάλλον της περιοχής, θα επιδεινωθεί το κυκλοφοριακό και γενικότερα θα χειροτερεύσουν οι συνθήκες ζωής στην περιοχή. Παράλληλα, οι εμπορικοί σύλλογοι ισχυρίζονται ότι το νέο επιχειρηματικό συγκρότημα θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα υπάρχοντα εμπορικά καταστήματα των γύρω περιοχών.

Ωστόσο, η εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφέρει ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί με νόμιμη άδεια και είχαν προβλεφθεί οι μεταολυμπιακές χρήσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ