Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Παραλείψεις»

Δραματικές εξελίξεις έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα η αποκάλυψη του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού, σε ανακοίνωσή του για την ανάκληση προκηρύξεων θέσεων έκτακτου προσωπικού, πως το «φαινόμενο», όπως το αναφέρει, της διαχρονικής «απασχόλησης» χιλιάδων συμβασιούχων στο υπουργείο ...«είναι αποτέλεσμα, κυρίως, των παραλείψεων στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού»!

Σύμφωνα με «ασφαλείς πληροφορίες» της στήλης, η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί από αυτή την αμέλεια του πολιτικού προσωπικού του ελληνικού κράτους, εν γένει, και ήδη συστήνονται επιτροπές εμπειρογνωμόνων, στις οποίες θα συμμετάσχουν και επιστήμονες από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με εξειδίκευση στις διάφορες μορφές αμνησίας. Μάλιστα, οι «πληροφορίες» λένε ότι η έρευνα θα προχωρήσει και σε άλλους τομείς της κρατικής πολιτικής, αφού υπάρχουν «ενδείξεις» ότι θύμα παράλειψης είναι και η μη καταβολή των 10,5 δισ. ευρώ προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση από θεσμοθετημένους πόρους, οι οποίοι παρακρατούνται από την πρώτη στιγμή που θεσμοθετήθηκαν (δίνοντας έτσι νέα διάσταση στον όρο «παράλειψη»...)!

Αναλόγως θα εξεταστούν πιθανές «παραλείψεις»: 1) Στο ποσοστό επί του κρατικού προϋπολογισμού για τον πολιτισμό που εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια είναι κολλημένο γύρω στο 0,5%. 2) Στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (σ.σ. οι οποίες, πάντα σύμφωνα με «πληροφορίες» της στήλης, θα μετατραπούν σε επιτόπια τεχνολογικά εκθέματα, με συμβολικό εισιτήριο, στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού για την «όσμωση» των Ελλήνων πολιτών με τη σύγχρονη δημιουργία). 3) Στην καταβολή των οδοιπορικών στην Αρχαιολογική Υπηρεσία (σ.σ. για τα οποία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες «πληροφορίες», οι οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου φέρονται να απάντησαν εγγράφως: «Τα ξεχάσαμε βρε παιδιά, ένα μυαλό χειμώνα - καλοκαίρι...»). 4) Στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου στο Μετς για την ανάδειξη του αρχαίου ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος που έχει αποφασιστεί τουλάχιστον 10 φορές από τη 10ετία του '60 χωρίς να πραγματοποιείται (σ.σ. «μυστήριον!» φέρονται να σχολίασαν επ' αυτού υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη), κ.α.

Εξάλλου, το ενδιαφέρον των διεθνών οργανισμών για την πολιτιστική κληρονομιά έχει προκαλέσει και η αιτιολόγηση του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού να κλείσει τα 2/3 του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη μεταφέροντας το προσωπικό του στο μουσείο του Λευκού Πύργου, που είχε κλείσει επειδή είχε απολυθεί το δικό του προσωπικό (σ.σ. παρεμπιπτόντως, η παραπάνω εξίσωση ακούγεται πως θα αποτελέσει ερευνητικό αντικείμενο στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το γνωστό ΜΙΤ): «Οι αίθουσες του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού που θα παραμείνουν ανοιχτές, προσφέρουν στους επισκέπτες αντιπροσωπευτική εικόνα του βυζαντινού πολιτισμού». Το ακαταμάχητο αυτό επιχείρημα έχει προκαλέσει τριγμούς στους διεθνείς μουσειολογικούς κύκλους, οι οποίοι αναρωτιούνται αν οι Ελληνες έφτιαξαν μεγαλύτερα μουσεία από όσα χρειάζονται, τη στιγμή που έχουν πολύ λιγότερο μόνιμο προσωπικό στην Αρχαιολογική Υπηρεσία από όσο έχουν πραγματικά ανάγκη...

(επί του πιεστηρίου: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φέρεται να αξιολογεί ως «πανδημικό» το κύμα «παραλείψεων» και «αμνησίας» αφού φαίνεται πως έχει εξαπλωθεί στο σύνολο των αστικών κρατών...)


Γρηγόρης ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ
σημ.: Οι παραπομπές στις ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού είναι πραγματικές


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ